Είμαστε βυθισμένοι στα ...

Την καλημέρα μου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, γιατί ως γνωστών, είμαστε και τιτανο-τεράστιο blog, με αναγνώστες από όόόόόλο τον κόσμο.

Διάβαζα που λέτε πάλι σήμερα τα νέα μας (τα χάλια μας δηλαδή), στα διάφορα online ΜΜΕ και έλεγαν για κάτι οικονομικούς όρους, που δεν έβγαζα άκρη...


Κάτι για έλλειμμα, κάτι για τριετία υπό παρακολούθηση, κάτι πράγματα πολύ περίεργα, που πραγματικά μου είναι εντελώς άγνωστα, πράγματα τα οποία είναι μη απτά, πράγματα τα οποία, αν δεν έχεις αρκετές γνώσεις οικονομικών, δεν τα καταλαβαίνεις...

Και επειδή, πολλοί από εμάς δεν έχουμε ιδέα από οικονομικά, παρά μόνο αυτό που ξέρουμε είναι πως κάθε μήνα τον τελειώνουμε χρεωμένοι, πως με το που παίρνουμε το μηνιάτικο, ξεπληρώνουμε τα του προηγούμενου μήνα, τα πάγια (φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό) και στο τέλος αν μας μείνουν λεφτά, λέμε και ευχαριστώ, είπα λοιπόν να σας κάνω μια ολιγόλεπτη ενημέρωση περί οικονομικών.

Έψαξα λοιπόν, στα πάνω από 700 επιλεγμένα email που έχω λάβει κατά καιρούς και τα οποία έχω κρατήσει και βρήκα το παρακάτω...

" Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:
- Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;

Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:

- Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.

Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.

Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλον της χώρας.

Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;

- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.
Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί...

Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους... πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

- 'Τι να κάνω;', σκέφτεται, 'να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την
υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το
μωρό;;;, εγώ δεν ξέρω να το κάνω...

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο.


Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:

- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;

- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.

- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;


- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κοινή γνώμη αδιαφορεί και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!!"


Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.