Της επανεμφανίσεως...

Η χειμερινή μουσική σεζόν ξεκινά και οι πολλές πλέον (ευτυχώς) μουσικές σκηνές της Αθήνας αρχίζουν να διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους. Πολλές επανεμφανίσεις καλλιτεχνών φέτος βρε παιδί μου, τι γίνεται; Ας τα δούμε με τη σειρά.

Κατά πρώτον. Να ευχηθούμε ολόψυχα σαν uzuburu-buru ένα τεράστιο "σιδερένιος" στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο που φέτος επανεμφανίζεται μετά από περίπου 2 χρόνια αποχής λόγω προβλημάτων υγείας.

Η αρχή για την επιστροφή του έγινε πριν λίγες μέρες στη συναυλία του "ΣΚΑΪ" για το περιβάλλον στο Καλλιμάρμαρο. Βγήκε στη σκηνή και έγινε πραγματικά Ο ΧΑΜΟΣ, ενώ έριξε και τη βόλτα του όταν έλεγε τη "Ρόζα" υπό ολοκληρωτική αποθέωση και με τον Θάνο Μικρούτσικο να του χτυπάει παλαμάκια γονατιστός.

Χτες επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του, αφού ήταν ο μεγάλος καλεσμένος-έκπληξη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Με φωνή εντελώς ανεπηρέαστη από τα όποια προβλήματα υγείας και τα χρόνια, είπε αρκετά τραγούδια, με το κοινό να παραμένει όρθιο για πάνω από μισή ώρα ενθαρρύνοντάς τον. Ο Λαζόπουλος μάλιστα είπε ότι ο Μητροπάνος θα εμφανίζεται από τις 23 Οκτώβρη στο "Κέντρο Αθηνών "(Πειραιώς 142 και Π.Ράλλη). Μαζί του θα είναι ο Μανώλης Λιδάκης ,ο Μπάμπης Στόκας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Με το καλό!



Κατά δεύτερον. Είχαμε πει εδώ για την επανεμφάνιση του Γιάννη Μηλιώκα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Φέτος θα εμφανίζεται στο "Ζυγό" στην Πλάκα (από 24/10) μαζί με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Κώστα Μακεδόνα (επανεμφάνιση κι αυτός μετά το ατύχημα) και τον νεαρό ταλαντούχο Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. (Πολλά ονόματα πάντως, θα προτιμούσα Κηλαηδόνη-Μηλιώκα μόνο και οι άλλοι όλοι μαζί αλλού)

Εκτός από τις εμφανίσεις του ο Μηλιώκας ετοιμάζει και νέα πράγματα σε ό,τι αφορά τη δισκογραφία. Χτες στο "Αλ Τσαντίρι" ο Μητροπάνος είπε ένα ζεϊμπέκικο, από τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζει, με τίτλο "Εκδρομή" σε μουσική και στίχους του Γιάννη Μηλιώκα.(Ακούστε το τραγούδι εδώ στο τέλος του βίντεο). Δισκογραφική συνεργασία με Μητροπάνο λοιπόν ο Μηλιώκας...Χμμμ...Ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης εδώ, τι έκανε ο θεόμουρλος ο Μηλιώκας στη συναυλία του την περασμένη Πέμπτη στου Παπάγου. Κάθεται και τραγουδάει υπό καταρρακτώδη βροχή χωρίς μικρόφωνο, χωρίς τίποτα. Απίστευτος!




Κατά τρίτον. Στην "Ακτή Πειραιώς" από 16/10 συνεχίζει το περσινό τρελό σχήμα με μερικές αλλαγούλες. Φέτος το μενού έχει Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Χρήστο Θηβαίο και Σωτήρη Καλυβάτση(!) (είπαμε φέτος είναι "της επανεμφανίσεως"). Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράστασης εδώ

Ο Καλυβάτσης είναι λίγο ξέμπαρκος είναι η αλήθεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρει να βγάλει γέλιο σε μία τέτοιου είδους μουσική παράσταση. Πάντως φαίνεται ότι η παρουσία του στο σχήμα συνδέεται με τη φήμη ότι από Γενάρη θα παρουσιάζει σατιρική εκπομπή στο ΜΕΓΚΑ μαζί με τον Μπουλά.Ίδωμεν...

Γενικά το σχήμα Παπακωνσταντίνου-Ζουγανέλης-Μπουλάς είναι δοκιμασμένο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Πολύ γέλιο και ωραίες επιλογές τραγουδιών. Ένα είδος μουσικής παράστασης με χαβαλέ.


: Πάλι "Αθηνόραμα" το κανα το blog, αλλά αυτά τα νέα ήθελα να τα μοιραστώ...

11 Comments »

  • ster...λες να πάμε 23 στον "τεράστιο" ή μήπως να μη πάμε στην πρεμιέρα??? Να μαζεύω λεφτά, γιατί πρέπει να σε έχουμε και σε τραπέζι εσένα φέτος(καταραμένο ποδάρι)!!!αντε να αναρρώσεις πολύ γρήγορα γιατί έχουμε ωραιές εξόδους απ'ότι μας είπες..

  • Πράγματι φέτος αναμένεται χειμώνας με πολλά ωραία προγράμματα. Να μαστε καλά να τα χαρούμε bikaki μου!

    Την πρεμιέρα του τεράστιου τη φοβάμαι λίγο γιατι θα γίνεται πανικός.

    Με το πόδι δεν παίζει άγχος. Από τότε που το χτύπησα έχω πάει σε πολλά λάιβ στο όρθιο και άντεξε! Αλλά όσο να πεις, στο Μητσάρα το μπουκαλάκι θα το χρειαστούμε έτσι κι αλλιώς!

    Καλό χειμώνα να 'χουμε!

  • Εχω ενα προαισθημα οτι ο Καλυβατσης θα δεσει τελεια με το σχημα......
    Αν και πεθυμησα τον Βασιλη μονο του...

  • Poli eystoxos titlos file !!!!
    ontos etsi einai

    Mitropano kai Papakonstantinou tha do sigoura...

    Eidika Mitropano tha pame xoris amaksia kai tha pioume M P O U K A L I A !!!!
    Kai nomizo pos einai kai to katallilo meros gia to apaxeretistirio!e??

    Kai Papakonstantinou thelo na do oposdipote afou den ta kataferame tin proigoumeni sezon.

    exo kai ego to idio proaisthima me ton asimoni nomizo oti to sxima tha akoma kalitero kai apo to persino

  • @asimonis:Μακάρι φίλε να είναι ο ξεκαρδιστικός, αεικίνητος Καλυβάτσης που γνωρίσαμε στους ΑΜΑΝ και να δέσει με τους υπόλοιπους.

    Κι εγώ θα ήθελα να δω φέτος τον Βασίλη μόνο του, αλλά από τη στιγμή που-για λόγους που μόνο αυτός ξέρει- δεν αποφασίζει να βγει και πάλι μόνος, θα τον δω στο πρόγραμμα της "Ακτής" μαζί με τους άλλους. Τουλάχιστον αυτό που κάνει με τον Ζουγα και τους άλλους είναι κάτι ευχάριστο, που εμπεριέχει και μουσική και σκετσάκια, ένας συνδυασμός που γενικά μου αρέσει πάρα πολύ.

    @don Quixote:Thanks φίλε!

    Eννοείται ότι ο Μητροπάνος είναι μια χαρά για το αποχαιρετηστήριο. Όσο για τα μπουκάλια, έτσι όπως τον είδα στο Λαζόπουλο φαίνεται ότι αντέχει ακόμα και θα κάνει πρόγραμμα τέτοιο, που θέλουμε δεν θέλουμε θα κατεβάσουμε κάβες.

    Ελπίζω φέτος να μπορέσουμε να πάμε "Ακτή", αν και αναμένεται και πάλι ο ίδιος χαμός με πέρυσι.

  • Από τους πολύ αγαπημένους ο Μητροπάνος! Εμείς εδώ στο νησί δεν έχουμε την πολυτέλεια να δούμε σημαντικούς καλλιτέχνες. Είναι κάτι που μου λείπει

  • Αυτό είναι ένα από τα αρνητικά της επαρχίας. Και δυστυχώς το κράτος δεν μεριμνά ώστε να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα στην περιφέρεια.

  • Πολύ ωραίο ποστ και ενημερωτικό (μήπως να αρχίσεις να γράφεις στο "Αθηνόραμα";). Η εμφάνιση του Μητροπάνου στο Αλ Τσαντίρι με νέο τραγούδι του Μηλιώκα ήρθε και έδεσε με το προηγούμενο ποστ που είχες γράψει. Κι εμένα αγαπημένος μου είναι ο Μητροπάνος και το τραγούδι του Μηλιώκα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Είδες πόσο καινούργια αύρα μπορεί να φέρει στα μουσικά πράγματα η επανεμφάνιση κάποιων καλλιτεχνών που θεωρούνται σταθερές αξίες;

    Στο Μητροπάνο θέλω να πάω οπωσδήποτε. Εχει πει εκπληκτικά τραγούδια και έχει θεϊκή φωνή. Το ξέρεις ότι είχε πάθει την ίδια αρρώστεια με τον Κυράστα; Και τον πρόλαβαν στο τσακ και επειδή αποφάσισε να φύγει έξω (αν έμενε εδώ μπορεί να είχε την τύχη του φουκαρά του Γιάννη...).

    Εννοείται ότι θέλω να δω και Βασίλη (μόνιμη αγάπη από τα παλιά). Ηταν έκπληξη για μένα η παρουσία του Καλυβάτση στο σχήμα, αλλά έχω κι εγώ την εντύπωση ότι θα "δέσει".

  • Καλώς την!Σ'ευχαριστώ πολύ!

    Το νέο τραγούδι που είπε ο Μητροπάνος στο Αλ Τσαντίρι μού άρεσε κι εμένα πολύ. Και για να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα να μπορεί ο Μηλιώκας να γράψει τόσο ωραίο ζεϊμπέκικο. Πάντως ο Μηλιώκας επέστρεψε πραγματικά πολύ ορεξάτος. Απ'ό,τι άκουσα έχει ήδη δώσει νέα τραγούδια σε Μητροπάνο και Αλεξίου και ταυτόχρονα ετοιμάζει και τον προσωπικό του δίσκο. Έχεις δίκιο ότι τέτοιου είδους επιστροφές καλλιτεχνών φέρνουν φρέσκο αέρα στα μουσικά πράγματα.

    Για την ασθενεια του Μητροπάνου είχα ακούσει πολλά, αλλά τα περισσότερα ήταν αρβίλα. Πριν ένα-ενάμιση μήνα διάβασα συνέντευξή του και εξήγησε ο ίδιος ότι αν δεν πήγαινε στο εξωτερικό τώρα θα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι Έλληνες γιατροί τού τα παρουσίαζαν όλα πολύ μαύρα και δεν του έδιναν πολλές ελπίδες. Ώσπου πήγε στο εξωτερικό και αμέσως οι γιατροί του είπαν ότι σύντομα θα βελτιωνόταν και θα ξανατραγουδούσε!Όπως και έγινε!Δεν το ξερα ότι πρόκειται για περίπτωση ίδια με του Κυράστα.

    Λοιπόν εμείς θα πάμε σίγουρα στο Μητροπάνο και πιθανότατα και στον Βασίλη. Όταν είναι να πας ειδοποίησέ μας μηπως κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί σε ένα από τα δύο.

  • Ελα ! Ο Καλυβάτσης ! Ωραίο σχήμα.

  • Μάλλον την ίδια συνέντευξη διαβάσαμε!

    Παρά λίγο να τον χάσουμε τον Μήτσο εξαιτίας κάποιων κακών γιατρών. Ευτυχώς που έφυγε έξω και βρήκε την υγειά του (κυριολεκτικά).

    ΟΚ, θα στείλω μήνυμα όταν είναι να πάω, μπας και τα πούμε από κοντά!

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.