Τικ Τακ, ο χρόνος κυλάει...

Τικ τακ, ο χρόνος κυλάει.

Σαν μια ρόδα που κολλάει πέτρες στον διάβα της και που τις πετάει όταν τις βαρεθεί.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που έγραψα το παρακάτω κείμενο. Ή μάλλον, για να είμαι ακριβοδίκαιος, δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά πράγματα. Απαντήσεις στα τεράστια «γιατί» μου δεν έχω βρει. Ίσως μάλλον επειδή ακόμη εθελοτυφλώ, αγνοώντας τον «ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο». Από την μία άκρη της γης στην άλλη, απ’ τον βορρά στον νότο και τούμπαλιν, ταξιδεύω το μυαλό μπας και βρει το κατάλληλο μέρος να ησυχάσει, να κάτσει να σκεφτεί, να αντιμετωπίσει στα ίσια τον κυκεώνα των σκέψεων. Μάταια όμως.

Επιλέγω να κουράζω το σώμα για να μην μπορεί να αφήσει το μυαλό να ασχοληθεί. Επιλέγω να βγάζω εκεί, όλο αυτόν τον θυμό και το μίσος, όλη αυτή την αρνητική ενέργεια. Επιλέγω να τρέφω το μυαλό με γνώση πάνω στην δουλειά μου, ώστε πάλι, να περιορίζω το εύρος των σκέψεων. Κι όμως, εκείνα τα βράδια, αυτά που ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν σε ξοδέψεις, πάντα καταλήγεις σε μια γωνιά του κρεβατιού, αγκαλιά με το μαξιλάρι. Δεν είναι η μοναξιά, ούτε η μοναχικότητα που σε κυριεύει. Δεν είναι η ανασφάλεια, ούτε η απουσία των αγαπημένων σου που σε φοβίζει.

Είναι αυτά τα γαμημένα τα λόγια που όπως λέει κι ο ποιητής «πολλές φορές προσπάθησα, μα αυτά τα γαμημένα, αντί να βγουν στα χείλη μου, φυτρώνουν στον αυχένα». Είναι αυτά τα λόγια που δεν πρόλαβες να πεις, είναι αυτά τα αισθήματα που ποτέ δεν μοιράστηκες. Πέντε λεπτά ακόμη, πέντε λεπτά ακόμη... Όσα πεντάλεπτα και να είχα, φοβάμαι πως ποτέ δεν θα τα έλεγα, ποτέ δεν θα τα μοιραζόμουν. Πάντα εκ των υστέρων ζητάμε πέντε μόνο λεπτά.

Καληνύχτα λοιπόν. Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα, μια νέα περιπέτεια για εσάς και τους αγαπημένους σας. Μια μέρα που σας δίνει την ευκαιρία να πείτε αυτά που δεν είπα. Σας δίνει την ευκαιρία να μην περάσετε τέτοια βράδια, αγκαλιά με το μαξιλάρι, αυτοεξόριστος στην άλλη γωνιά του κρεβατιού. Μόνος... ή καλύτερα μονάχος... Όχι από άλλους, αλλά από εμένα...Στο παρακάτω λίνκ είναι το προηγούμενο κείμενο...


Ksidias Yiannis
uzuburu-buru.blogspot.com

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.