Χρόνια μας πολλά!!

Με συγκίνηση σας ενημερώνω ότι τελικά αυτό εδώ το ταλαίπωρο μπλογκ καταφέρνει σήμερα και συμπληρώνει ακριβώς ένα χρόνο ζωής!

Ουζουμπουραίοι και Ουζουμπουραίες χρόνια μας πολλά!




Ήταν 25 Μάη του 2008 όταν ο καλός φίλος don quixote (που τώρα είναι φαντάρος) με ενημέρωνε μέσω τηλεφώνου ότι μετά από ψάξιμο μιας εβδομάδας τελικά ήμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το μπλογκ μας. Την ίδια βραδιά, ο don quixote, o fubu, o Yiannis κι εγώ φτιάχναμε τους λογαρισμούς μας και ξεκινάγαμε την περιήγησή μας στον άγνωστο κόσμο του blogging. Μέχρι εκείνη την ημέρα είχαμε απειροελάχιστη επαφή με τα blogs και γενικά δεν ξέραμε τι μας γινόταν. Τελικά με τον ενθουσιασμό των πρωτάρηδων και την ανεκτίμητη βοήθεια του don quixote καταφέραμε να στήσουμε το μπλογκ μας όπως ακριβώς θέλαμε.

Προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενος που επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο του blogging, δηλαδή να είμαστε ένα ομαδικό μπλογκ, που αυτή τη στιγμή μετρά 7 μέλη. Εφτά νέοι άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά διάθεση για ανταλλαγή απόψεων.

Στον ένα αυτό χρόνο γράψαμε για αθλητικά, για μουσική, για πολιτική, για κοινωνία, για περιβάλλον, για καθημερινότητα, για επικαιρότητα και πολλά άλλα. Κυρίως σε χιουμοριστικό (το κατά δύναμην) ύφος αλλά και σε πιο σοβαρό όταν κρίναμε ότι έπρεπε.

Κάναμε το ψώνιο μας παριστάνοντας τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς ανεβάζοντας "εκπομπές" στο podcast.

Σχολιάσαμε τους πάντες και τα πάντα, ανεβάσαμε ενδιαφέροντα πράγματα και κάποια που ίσως δεν αφορούν κανέναν, ανεβάσαμε όμορφες εικόνες, αστεία βίντεο και γενικά κάναμε το χαβαλέ μας.

Μετράμε 151 αναρτήσεις (χωρίς την παρούσα) και περίπου 820 σχόλια, ενώ οι επισκέψεις είναι περίπου 30.000 (φυσικά οι περισσότεροι πέφτουν στο μπλογκ μας κατά λάθος όπως θα αποδειχθεί σε επόμενο ποστ...).

Στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης του μπλογκ μας επιβιώνει μέχρι και σήμερα το λατρεμένο μας πράσινο εργαλειάκι υπό τον τίτλο uzuburu-buru radio στο οποίο έχουμε ήδη ανεβάσει περίπου 300 τραγούδια! (αρχίζω και ψήνομαι να φτιάξουμε cdάκι uzuburu - για δική μας χρήση εννοείται - με αυτά τα τραγούδια. Ουζουμπουραίοι ψηθείτε κι εσείς). Στην αριστερή στήλη του μπλογκ προτείναμε περίπου 120 ενδιαφέρουσες συναυλίες και μουσικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα.

Αυτό που κυρίως κρατάω μετά από έναν χρόνο ενασχόλησης με τα blogs είναι ότι μέσα από αυτά "γνώρισα" ανθρώπους πολύ αξιόλογους, διάβασα πράγματα που μου άλλαξαν τον τρόπο σκέψης, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάμπολλοι με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ενδιαφέροντα με εμένα και ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι με εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης. Κυρίως όμως κρατάω ότι "γνώρισα" bloggers με τους οποίους μπορώ να πω ότι νιώθω φίλος χωρίς να τους έχω δει ποτέ από κοντά. Το να διαβάζεις άλλωστε καθημερινά τις σκέψεις κάποιου είναι τόσο έντονη και ξεχωριστή διαδικασία που οδηγεί σε ένα ιδιότυπο δέσιμο.

Αγαπητή μας xaroylita χαιρόμαστε πάρα πολύ για την παρέα που μας κρατάς όλον αυτόν τον καιρό και για το ότι πάντα είχες να πεις έναν καλό λόγο. Να’σαι καλά!

Αγαπητή μας gatti ειλικρινά χαίρομαι που "γνώρισα" μέσω του μπλογκ έναν τόσο ξεχωριστό γραφιά, με τεράστια γκάμα γνώσεων και αστείρευτο χιούμορ και φαντασία που τα αφιερώνει σε μια κοινή μας τρέλα: το ποδόσφαιρο. Ο τρόπος γραφής σου και η ματιά σου αποτέλεσαν πολλές φορές "οδηγό" και για εμένα όταν ήθελα να σχολιάσω ποδοσφαιρικά θέματα. Φιλιά και να’σαι πάντα καλά!

Αγαπητέ Αλέξανδρε να κάνεις πάντα ταξίδια και να μας κάνεις με τις φωτο σου και τις αναφορές σου σε βιβλία να θέλουμε να ταξιδέψουμε, είτε πραγματικά είτε νοερά. Να περνάς καλά!

Αγαπητέ Ασημώνη συνέχισε να μας ακονίζεις τον νου με τα ευστοχότατα ποστ σου και πάνω απ’ολα μακριά από μας ο Μητσοτάκης :-))



Αγαπητή El νιώθω ότι σε ξέρω χρόνια κι ας μην σ’έχω δει ποτέ. Συνέχισε να αντιμετωπίζεις τη ζωή με θάρρος, τρέλα και ανθρωπιά! Να περνάς καλά στην ξενιτιά! (τον λεμφαδένα τον έβγαλα, μεγάλη ιστορία, θα τα πούμε)

Molemou πατρίδα να προσέχεις στην ξενιτιά και καλή επάνοδο στα πάτρια! Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Ιδιαίτερους χαιρετισμούς και σε όλους τους άλλους και τις άλλες που μας τίμησαν με επισκέψεις ή σχόλια. Στην αγαπητή μας madame de la luna, στον Thodora 13, στον coachp, στον Takola, στον Lexaionarios, στον tzonako, στην delfinoula στον Kioy και σε όλους τους άλλους που τώρα ξεχνάω.

Στα δικά μας:

Φίλε don quixote είναι καλοκαιράκι και αντί να είσαι εδώ και να μιλάμε για μεταγραφές πίνοντας μπύρες εσύ είσαι στη Χίο και υπηρετείς την πατρίδα. Να ξερες μόνο πόσο μου λείπεις. Σ’ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που ανέλαβες εξ αρχής όλα τα κουραστικά τεχνικά θέματα του blog κι έτσι μπορούμε τώρα και εκφραζόμαστε όλοι μέσα από αυτό. Να’σαι καλά και σε περιμένω.

Φίλε fubu τα παραπάνω ισχύουν και για σένα. Τελείωνε με τα στρατιωτικά κι έλα πίσω γιατί δεν πάει άλλο! Η ανατρεπτική σου ματιά, τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλιά σου και οι απίστευτες ατάκες σου στα podcast μάς λείπουν ήδη. Κουράγιο και δύναμη εκεί στη Λέσβο.

Φίλε Yianni για σένα τι να πω τώρα; Η παρουσία σου εδώ μέσα είχε... ειδικό βάρος (εντάξει πλακίτσα). Παράτα κι εσύ τη Χίο επιτέλους κι έλα από δω γιατί όπως προείπα δεν πάει άλλο. Πρέπει να ξέρεις ότι τα ευαισθητοποιημένα σου ποστ έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στον τρόπο σκέψης μου (κι ας σε κράζω, δεν παίζει ρόλο, έτσι το κάνω). Όταν εμείς χαβαλεδιάζαμε εσύ έγραφες κάτι ανθρώπινο και σοβαρό και εν αγνοία σου μας προσγείωνες. Φιλιά!

Bikaki και mislandfru πιστεύω να ξέρετε πόσο πολύ σας εκτιμώ και τις δύο. Κι αν δεν το ξέρετε μάθετέ το τώρα! Λατρεύω το χιούμορ σας, την κοφτερή ματιά σας για τα πράγματα και την αισθητική σας. Σας φιλώ γλυκά.

Duende σου εύχομαι να περνάς καλά εκεί στην Barcelona και να πετυχαίνεις πάντα τους στόχους σου. Τους θερμούς χαιρετισμούς μου!

Αγαπημένη ξαδερφούλα eLeN* σ’ευχαριστώ από καρδιάς που παρακολουθείς το blog μας και καταθέτεις τις πολύτιμες σκέψεις σου μέσω αυτού. Φιλιά!

Eystathia παρομοίως. Να περνάς καλά!

Επειδή άρχισα τις χαιρετούρες μην νομίζετε ότι το κλείνουμε το μαγαζί. Συνεχίζουμε κανονικά να ταλαιπωρούμε τα ματάκια και τα αυτάκια των ταλαίπωρων αναγνωστών!

15 Comments »

  • Άντε βρε, χρόνια σας πολλά!! Ιδιαίτερα στο φίλο μου τον Stepas, για τις επισκέψεις και τα σχόλια που κατά καιρούς μου αφήνει!! Να είστε όλοι καλά :)

  • Τα συγχαρητήρια μου! Όπως θα έχετε καταλάβει ένα χρόνο τώρα, το bloging είναι μία 30 something συνήθεια που την ασκούν άτομα με πολύ ελεύθερο χρόνο.. Εσείς ούτε 30 something είστε, ούτε αργόσχολοι μου φαίνεστε. Οπότε δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ που αντέξατε ένα χρόνο και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε ακάθεκτοι.

    Εγώ πάντως , βρίσκομαι σε διαδικασία απόσυρσης από την "ενεργό δράση". Έχω αρχίσει να βαριέμαι, όπως μου συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν ασχολούμε με κάτι για πάνω από 1 χρόνο. Χρόνια σας πολλά!

  • Μπράβο σας παιδιά! Συνεχίστε να κρατάτε ζωντανή τη blogoσφαιρά!

  • Χρόοοοονια Πολλάαααααα!
    Ριψοκίνδυνους σας βρίσκω με τον επίτιμο...

  • Stepa μου...καταφερες να με συγκινήσεις! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και τις θετικές σου σκέψεις. Και για μενα όλοι οι ουζουμουραίοι είστε το παρεάκι που με κάνει να γελάω, να συγκινούμαι, να προβληματίζομαι...που με κάνει να αντέχω!
    Να είστε όλοι καλά και υγειείς, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όλους τους ανθρώπους, να ανοίγεται τα μυαλά σας και να κοιτάτε τη ζωή και τον ήλιο κατάμουτρα!
    Το cd να το κάνετε!
    Στείλε μου mail να μου πεις πως πήγε με τον λεμφ.
    Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!

  • @gvarakis: Σ’ευχαριστούμε φίλε! Να είσαι καλά κι εσύ!

    @Alexandros: Ευχαριστούμε για τα ιδιαίτερα όμορφα λόγια! Κρίμα που σκέφτεσαι να σταματήσεις, διότι γράφεις με τρόπο που σπάνια βρίσκει κανείς σε blog. Ειδικά όταν θίγεις θέματα επιστημονικά και όταν αναφέρεσαι σε βιβλία, έχεις έναν τρόπο να μιλάς για σοβαρά θέματα με απλό τρόπο. Ωστόσο η απόφαση είναι βεβαίως δική σου. Εγώ χάρηκα που τα λέμε όλον αυτόν τον καιρό. Να’σαι καλά!

    @kioy: Γειά σου kioy κι ευχαριστούμε!

    @antidrasi+sex: Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να ανοίξω σήμερα τον pc και το blog να έχει "πέσει", αλλά απ’ό,τι φαίνεται προς το παρόν τη γλιτώσαμε. Σ’ευχαριστούμε αγαπητέ!

    @El: Φιλιά El μου, να είσαι πάντα καλά!

  • Ωπ,χρόνια μας πολλά και να μας χαιρόμαστε....

    1 χρόνος ε? Σαν χθες μου φαίνεται τότε που ανακοινώθηκα ως η πρώτη μεταγραφή της uzuburu-buru παρέας μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις του don quixote (που ούτε φράγκο δεν έδωσε, μεταξύ μας, καλός Βαρδινογιάννης και αυτός) που σφάχτηκε να με συμπεριλάβει στην ομάδα χωρίς βέβαια να ξέρει που ακριβώς μπλέκει...

    Ευχαριστώ Stepas για τα σχόλια και πάνω από όλα για το κουράγιο που μας δίνεις να κάνουμε αυτές τις μοναδικά κουλές αναρτήσεις που συνήθως κάνουμε,γιατί πραγματικά τα σχόλια σου μας δίνουν έναυσμα για να συνεχίσουμε...

    Και το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εισέρχονται σ'αυτόν τον κόσμο, γιατί εγώ έτσι θέλω να τον σκέφτομαι,και τον εμπλουτίζουν γιατί μόνο και μια καλημέρα αρκεί...

    Πολύ κλάψα το έκανα; ούτε η ΡΟΥΛΑ ΒΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ έτσι ;)

  • Καλησπερα και Χρονια Καλα και Δημιουργηκα σε ολους μας.

    Αρχικα, θελω και εγω να ευχαριστησω τον Don, που τον τρωω στην μαπα μερα παρα μερα, οταν ερχετε σπιτι για μπανιο και υπνο, στις λιγες ωρες "ελευθεριας" που του δινει η μαμα πατριδα. Εκεινου ηταν η ιδεα και του αξιζουν πολλα συχαρικια...

    Επειτα θα ηθελα να ευχαριστησω την μητερα μου, που περα απο το γεγονος οτι με ανεχετε τοσα χρονια (24), περα απο το γεγονος οτι με χορηγει για την φοιτητικη μου ζωη στη Χιο, ειναι αυτη που πληρωσε το τελευταιο μου PC και ετσι μπορω να μπαινω στο blog μας.

    Επειτα θελω να ευχαριστησω τον Στεργιο, εκτος του οτι κουβαλαει στις πλατες του ενα μεγαλο βαρος (ειμαι μια 90αρα κιλα) τα τελευταια 24 χρονια τις ζωης του, κραταει ζωντανο τουτο το blog στις κρισιμες τουτες μερες...

    Στο τελος αφησα το μεγαλυτερο ευχαριστω, ενα ευχαριστω που δεν μπορει ουτε με λεξεις να περιγραφει, αλλα ουτε και με συναισθηματα. Ειναι το ευχαριστω που θελω να πω σε ολους εσας, ολους εσας που μπαινετε και παρακολουθειτε τις σκεψεις σας, τις σχολιαζετε, τις ενισχυετε και τις κανετε προβληματισμο για εμας. Ολους εσας που με κανετε να αισθανομαι πραγματικα ασχημα που δεν μπορω να αφιερωσω περισσοτερο χρονο για να γραψω, περισσοτερο χρονο για να προβληματιστω, περισσοτερο χρονο για να ειμαι αναμεσα σας, λιγο πιο διπλα απο το hotmail, το gmail και το facebook σας, σε εκεινη την καρτελα που την εχετε για να ακουτε τα τραγουδια μας, να διαβαζατε τις σκεψεις μας και τους προβληματισμους μας...

    Ευχαριστω... Ευχαριστω που μοιραζεστε μαζι μου κατι που αγαπω τοσο πολυ και που δυστυχως, σαν κομματι αυτου του συστηματος, δεν μπορω να αφιερωσω τον χρονο που θελω... Καθε ενας απο εσας, ειναι τοσο συμαντικος για εμενα, οσο και τα φιλαρακια μου που απαρτιζουν τουτο το blog...

    Θα τα λεμε... Δεν θα με ξεφορτωθειτε πολυ ευκολα, ειμαι μεγαλο βαρος...

  • gravatar eLeN*

    Χρόνια ΠΟλλάάαάάάά :))))

    Και όμως ένας χρόνος! Ξαδερφούλη μας κάνεις να διαπιστώνουμε πόσο γρήγορά περνάει ο χρόνος...ωχ, ωχ...Και ενώ πολλά στις ζωές όλων συνέβαιναν γύρω μας, εμείς εδώ!! Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω περίεργα, αλλά ευχάριστα περίεργα. Να μοιράζομαι σκέψεις και προβληματισμούς με ανθρώπου που δεν έχω δει ποτέ και όμως κάποιους είναι σαν να τους ξέρω! Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν και πολύ ενεργή, όμως ήμουν πάντα εδώ να σας διαβάζω και φυσικά να ρίχνω εξονυχιστικές ματιές στα σχόλια! Γέλασα τόσο πολύ κάποιες φορές...thanks guys !! Και βέβαια προβληματίστηκα άλλες τόσες! Ευχαριστώ και γι'αυτό! Βέβαια μακάρι να μπορούσαν να καταλάβουν όλοι τι ωραίο που είναι αυτό το παρεάκι γιατί δίνουμε μάχη κάθε φορά με τον Stepa υπέρ τέτοιων "ενεργειών" (blogs κλπ.) για να πείσουμε ότι και τέτοια παρεάκια υπάρχουν και καλό κάνουν και απόψεις ανταλλάζουμε και υποστήριξη αν χρειαστεί. Καταλαβαίνει μάλλον τι εννοώ ;) Για όσους δεν καταλαβαίνουν, τη μάχη (μιλάμε για νταβαντούρι, όχι αστεία!) τη δίνουμε με τους δικούς μας μήπως και καταλάβουν γιατί είμαστε πίσω απ'την οθόνη, γιατί γελάμε στην οθόνη καμια φορά (αυτό πράγματι πρέπει να τους εξοργίζει!) ή γιατί είμαστε τόοοσο απορροφημένοι που ούτε τους ακούμε (καλά αυτό δε, χτυπάει κόκκινο στα νεύρα τους)! Εμείς όμως ξέρουμε γιατί :)
    Ευχαριστώ γι'αυτό το "ηλεκτρονικο" παρεάκι! Δεν μπορούσα να μην εκφραστώ και εγώ μετά από τα συγκινητικά σας! Επιφυλάσσομαι να τα λέμε πιο συχνά και θα ευχόμουν να μείνετε το ίδιο αληθινοί όλοι, εντός και εκτός δικτύου !
    Φιλάκια ΠΟλλά και από εμένα !

    eLeN*

  • keep running and doing your best.
    Στα ελληνικά: Σας το είχα πει για τους AC DC, δεν έχεις παράπονο...;

  • mislandfru, Yianni και eLeN* σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τα καλά λόγια. Φιλιά!

    @coachp: Thanks!
    Όντως μας το είχες μεταφέρει έγκαιρα. Να ΄σαι καλά!

  • Καλέ σας ντρέπομαι! Τόσο καιρό έκανα να περάσω; Κι έχασα επετείους, γενέθλια και άλλα πολλά;;; Χρόνια όμορφα λοιπόν για τους εορτάζοντες (τα πολλά δεν είναι το παν) κι εδώ να σας έχουμε να γράφετε τα δικά σας στο blog-άκι σας, για όσο σας κάνει κέφι οι υπόλοιποι. Σας ευχαριστώ που με θυμηθήκατε, αν και ήμουν χαμένη κάπου στα Φεγγάρια του ..Κρόνου. Τώρα που επέστρεψα στο Φεγγάρι Μου, ελπίζω να τα λέμε συχνότερα. Φιλί! Σε όλους σας...

  • Tελευταία και καταϊδρωμένη και σχεδόν με ένα μήνα καθυστέρηση (ας όψεται η δουλειά...) έρχομαι κι εγώ να σας ευχηθώ να μη χάσετε ποτέ το αστείρευτο κέφι και την δημιουργική σας τρέλα.

    Το μπλογκ σας είναι γεμάτο ενέργεια, εξυπνάδα, νέες ιδέες και χιούμορ. Εύχομαι να διατηρήσετε για πάντα τη φιλία σας, τους δεσμούς που σας συνδέουν και το κέφι σας. Μακάρι το μπλογκ να γιορτάσει πολλές ακόμα επετείους δημιουργίας και αγάπης, αλλά ακόμα κι αν οι δουλειές σας στο μέλλον δεν σας το επιτρέψουν, να ξέρετε ότι έχετε ήδη κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Μια καταγραφή της φοιτητικής σας ζωής για να την έχετε και να την βλέπετε, να νοσταλγείτε και να θυμάστε.

    Αν και η προσωπική μου ευχή είναι να μην βαρεθείτε ποτέ να γράφετε σ΄ αυτή εδώ τη γωνιά.

    Να είστε πάντα, όλοι, καλά!!!

  • @gatti: Σ’ ευαχαριστούμε πάρα πάρα πολύ gatti μου! Να είσαι πάντα καλά κι εσύ και να συνεχίσεις να γράφεις με το μοναδικό σου τρόπο στο blog σου!

  • gravatar Ανώνυμος
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.