When Yiannis decided to go in Tanzania…(part 1)

Η ζωή μου κυλούσε υπέροχα, ήρεμα και χωρίς παράξενα γεγονότα, μέχρι την στιγμή που αποφάσισα να πάω στην Τανζανία, ή μάλλον, όταν μου προέκυψαν κάποια χρήματα, σχεδόν από το πουθενά. Ήταν λοιπόν Τετάρτη, όταν έμαθα πως θα πάρω κάποια χρήματα την επομένη. Σπίτι μου λοιπόν, διαβάζοντας κάτι κείμενα για την διπλωματική μου και καθώς τον Μάη θα καταταγώ στον στρατό για την στρατιωτική μου θητεία, λέω ο κακομοίρης να τα ξοδέψω σε κάτι που λατρεύω αφάνταστα. Σε ΤΑΞΙΔΙ!!!

Ανοίγω λοιπόν μία πύρινη αλεπού {firefox} και αρχίζω να κοιτάω για διάφορους προορισμούς που είμαι καλεσμένος από φίλους. Αρχίζω από την μακρινή Ινδία και πιο συγκεκριμένα από το Μπομμπάι. Μια ρουμάνα φίλη μου συμμετέχει εκεί σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα. Καλή φάση, λέω και κοιτάω για εισιτήρια. Τιμή, μια χαρά αλλά η απάντηση της κοπέλας απογοητευτική : «Μένω με άλλα τρία άτομα και είναι και το αγόρι μου εδώ.» Πας; Δεν πας, γιατί αν πας, που θα κοιμηθείς; Ποιος θα ασχοληθεί να μου δείξει μέρη, περιοχές, μνημεία; Εκείνη θα κάθετε να ζαχαρώνετε με το αγόρι της και εγώ θα κρατάω το καντήλι από πάνω. Έτσι αποφασίζω να έρθω πιο κοντά.

Κάλιαρι : ένα από τα δύο νησιά της Ιταλίας που τυχαίνει να είναι για Εράσμους μια ρουμάνα φίλη. Ψάχνω για εισιτήρια και ήταν αρκετά φτηνά. Έπειτα, σκέφτομαι ο δικός σου πως εκεί, θα είναι όπως η υπόλοιπη Ιταλία, οπότε, το ακυρώνω και αυτόν τον προορισμό. Λέω λοιπόν να πάω λίγο πιο δίπλα από την Ιταλία και συγκεκριμένα, στην Σλοβενία, όπου και έχω μια πολύ καλή φίλη, την Μάγια, που σας έχω γράψει παλαιότερα, θυμάστε; Αλλά προτού να ψάξω για τιμές εισιτηρίων, την ακυρώνω όπως είναι αυτή την πρόταση, μιας και εκείνη μένει μόνιμα εκεί, οπότε μπορώ να πάω οποτεδήποτε θέλω.

Έχοντας λοιπόν φουλ γυναικείων «προορισμών» σαν επιλογές τραβάω το τέταρτο φύλλο και βγαίνει αγόρι. Φίλος, ρουμάνος, θεότρελος και στην Τανζανία. Χμ, μια περιπέτεια είναι ότι πρέπει αυτή την εποχή. Αποφασίζω λοιπόν να πάω εκεί. Τι αποφασίζω, μπαίνω και κλίνω επιτόπου εισιτήρια. Έπειτα, κατευθύνομαι στην μητέρα μου να της ανακοινώσω «τα ευχάριστα». «Τανζανία, κοντά είναι καλέ… πως και δεν πας πιο μακριά; Ινδία ας πούμε, Κίνα!» συνέχισε να λέει νομίζοντας πως κάνω πλάκα. Μετά από κανένα δεκάλεπτο που κατάλαβε πως έλεγα την αλήθεια και πως είχα ήδη κλίσει εισιτήρια, μπήκα με στο ψητό.

Και η περιπέτεια μου μόλις αρχίζει. Πάω την επομένη να πάρω τα χρήματα και μετά καπάκι για την τράπεζα για να καταθέσω τα λεφτά στον λογαριασμό της εταιρίας. Μου έλειπαν κάποια χρήματα και είπα να πάω να σηκώσω από έναν λογαριασμό που μπαίνει ένα ενοίκιο, αλλά ο τύπος δεν τα είχε βάλει. Δεν αγχώνομαι, γιατί είχα μαζί μου την κάρτα ΑΤΜ της μητέρας μου και δεν θα μου έλεγε τίποτα για είκοσι ευρώ. Είμαι λοιπόν στην τράπεζα όταν ένα τηλεφώνημα μου χαλάει την ηρεμία. «Γεια σας, ο τάδε? Είμαι από την τάδε εταιρεία και σας τηλεφωνώ γιατί έχει γίνει κάποιο λάθος. Έχετε βάλει ανάποδα το όνομα και το επώνυμο στο εισιτήριό σας και θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν νομίζω α καταθέσατε τα χρήματα…» είπε ο τύπος και με άφησε στήλη άλατος. Άκυρο λοιπόν το εισιτήριο.

Πάω σπίτι μες την μαυρίλα για μια χαμένη μέρα και με ένα μεγάλο κατηγορώ για τον παρορμητισμό μου. Η μητέρα μου, στην είσοδο μου φωνάζει : «δεν νομίζω να τα πήρες τα εισιτήρια, γιατί σου βρήκα στο ίντερνετ πιο φτηνά» {Ντόινγκ!!!} και συνεχίζει, «θέλεις εμβόλια που θα πρέπει να τα κάνεις εκεί, μπλα μπλα, μπλα μπλα.» Εννοείτε πως δεν πρόσεχα τι έλεγε μιας και είχε πληγωθεί ο εγωισμός μου. Τελικά, μεγάλη ανακάλυψη το να μάθεις στην μητέρα σου να κάνει αναζήτηση στο ίντερνετ.

Για να μην τα πολυλογώ λοιπόν, κανονίζει να πάω στην Παλλήνη για εμβόλια την Παρασκευή. Βούλα – Παλλήνη / νεύρα Γιάννη, σημειώσατε το σημείο ένα με τελικό αποτέλεσμα 5 και γκολ. Δύο ώρες και ένα τέταρτο με απίστευτη κίνηση και χωρίς μέσα μεταφοράς. Τώρα γιατί Παλλήνη, τι να σας πω, εκεί είναι η διεύθυνση υγείας της νομαρχίας μου. Μετά από μια πλήρη ενημέρωση για τους κινδύνους υγείας που τυχών να αντιμετωπίσω, για τα εμβόλια που θα μου κάνουν και γενικά για το ποια μέτρα προσωπικής υγιεινής πρέπει να ακολουθώ, ήρθε η ώρα της βελόνας. Βγάζω την μπλούζα και η μεσήλιξ γυνή υπάλληλος, σχολιάζει καθώς χαϊδεύει : «Α, εσύ έχεις και μπράτσα. Για σφίξε…». Έτσι λοιπόν, επιβεβαίωσα πως η τύπισσα μου την έπεφτε όλη την ώρα.

Σκηνικό νούμερο τρία : στον δρόμο του γυρισμού και συγκεκριμένα στην Κατεχάκη, στο φανάρι για Γουδί, αγναντεύοντας τον Υμηττό πάνω από του Ζωγράφου, ανοίγει η πόρτα του συνοδηγού με μια ακατάπαυστη μονολογία και ένα μεγάλο κατηγορώ για το πρόσωπό μου. «Καλά, που ήσουν τόση ώρα, που κάθομαι και περιμένω μέσα στο κρύο» λέει και κλίνει την πόρτα με ταυτόχρονη κίνηση για να βάλει την ζώνη. Ανάβει πράσινο και ξεκινάω κοιτώντας την, όταν, κουμπώνοντας τη ζώνη της σηκώνει το βλέμμα της και με κοιτάει. «Ουπς» λέει «συγνώμη έκανα λάθος. Σε πέρασα για τον Γιάννη, τον γιο μου» και πριν προλάβει να τελειώσει, της λέω πως θα την αφήσω δέκα μέτρα πιο κάτω που έχει χώρο να σταματήσω. «Πας Καρέα» με ρωτάει και εγώ κουνώντας καταφατικά το κεφάλι, διατάζει «θα με πας, ε;» και ξανασφραγίζει τη ζώνη της. Το πιο αστείο όμως είναι όταν έπιασα το τηλέφωνο να μιλήσω στον Stepa που κουνούσε τα χέρια της και σιγοψιθύριζε, σαν να δικαιολογούνταν στον εαυτό της.

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα γι’ αυτό το ταξίδι και τα ευτράπελά του στο επόμενο επεισόδιο μαζί με φωτογραφίες από την Τανζανία.

Υ.Γ. Μην πίνετε όταν κάνετε εμβόλια. Καίει!!

Υ.Γ.2 Ετοιμαστείτε για πολλά έξοδα για ένα τέτοιο ταξίδι. Τα φάρμακα στοιχίζουν όσο και το εισιτήριο.

> Ksidias Yiannis < > uzuburu-buru.blogspot.com <

***Try to live your edreams, to rule your fears...***

9 Comments »

  • re malaka siko trava stin tanzania kai meta sti virmania kai meta sti es9onia kai ti letonia [pou 'nai kai dipla] k meta stin alvania,
    somalia,
    li9ouania,
    mozambiki,
    kiribati
    mpourounti
    trinintad kai tobacco
    nisia tou pasxa/xristougennon apokrion/dekapentavgoustou
    xapo verde
    xili
    aiti
    pagouai
    ourougouai
    korees
    giaponies
    kines
    indies
    danies
    souidies
    islandies[ekei na katseis poli]
    [ste grapse ki alles]
    kai genika e3' apo 'do.... katalaves???? oust leme!!!!!! sto diaolo ki akoma para pera.....

    re malaka den iparxei allos a9ropos s ooooolo to internet na kanei link to firefox....!!!!ali9eia to psa3a

  • gravatar eLeN*

    axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!
    Δεν ξέρω με τι να πρωτογελάσω!!! Η τύπισσα κομπλέ! Εντός εποχής! Με τέτοια κρίση δεν σε πειράζει κ ένας άγνωστος να σε πάει και λίγο παραπέρα! Εξάλλου κ εσένα Γιάννη σε λένε!Τι τώρα...επειδή δεν έμοιαζε της μαμάς σου ?!? Έλα μωρέ τώρα....Καλά δε ο Don Quixote...τι κράξιμο είναι αυτό?!? Ο λα λα!
    Πάντως θα πέσω με χαμόγελο για ύπνο ;-)
    Τανζανία....μάλιστα...μάλιστα..τι να πεις τώρα γι'αυτό ...

    ...Προς το παρόν ...καληνύχτα :-)

    eLeN*

    ps: εγώ λέω από το καλοκαίρι να επιλέξω πιο safe προορισμούς μήπως και καταφέρουμε και κουνήσουμε και τον stepa από το ελλαδιστάν!! invited all εννοείται ..θα σας ενημερώσω συντόμως για λεπτομέρειες!!

  • @ δον : φίλε, είμαι πολύ μπροστά... πρωτοπόρος και στα λινκ!!!

    @ ελεν : όποτε θες, εγώ είμαι "μέσα" για έξω. το θεματάκι μου όμως είναι πως το καλοκαίρι η μητέρα πατρίδα θα με ταξιδεύει ανά την Ελλάδα.

  • 1. Don είσαι θεούλης! Τέλος! Στην κατηγορία "κράξιμο χοντρού" παίρνεις το χρυσό αγαλματίδιο!

    2. Συνεχίζω. Χοντρουλίνο μπορείς να πας επίσης:
    -Σουαζιλάνδη
    -Μπουρκίνα Φάσο [ή burga in fashion :-) ]
    -Γουινέα-Μπισάου/Γουινέα(σκέτη)/Γουιάνα(στο ίδιο ηχητικό σύνολο αλλά σε άλλη ήπειρο)/Παπούα Νέα Γουινέα (Γουινέα με Παπούα δηλ)
    -Μπουτάν
    -Ανατολικό Τιμόρ
    -Παλάου (αφού είσαι αμπαλάου)
    -Τατζικιστάν (που μετά την επέλασή σου θα γίνει Τζατζικιστάν βεβαίως)
    -Ομάν
    -Μποτσουάνα
    -Τούμπα-Ιράν-Καμπότζη-Βιετνάμ
    -Μικρονησία
    -Μεγαλόνησο
    -Λεβεντογέννα Κρήτη
    -Νησιά: Σολομώντα, Αργοσαρωνικού, Φίτζι, Μάρσαλ, Κιριμπάτι κ.ά.

    Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις:
    -Το δρόμο του μεταξιού
    -Το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης/Δεκέμβρης/Ιούνης (και συνεχώς προστίθενται νέοι μήνες)
    -Το δρόμο της καρδιάς σου
    -"Εκεί που έχω ταξιδέψει" (=εκεί που ο Μένιος Σακελλαρόπουλος έχει ταξιδέψει με τον ΠΑΟ)
    -Τα μέρη που αναφέρει ο Καββαδίας (Τζιμπουντί ή Τζιμπουτί ή Τσιμπουτί, Μπούρμα, Ελβετία, Στρόμπολι, Θεσσαλονίκη, Μαρσίλια, Μπέι οφ Μπίσκι, Μπραζίλι, Νότιο Κίνα, δυο μίλια όξω απ'τη Σκύρο, Αλγέρι, Σφαξ, Περού κλπ κλπ)

    3. Αφιερωμένο το στιχάκι Γιάννη: "Άκουσες να λεν για την Βομβάη / σκέφτηκες να πας και προς τα κει"...

    4. Λινκ για το firefox! Ακόμα γελάω!

    5."γυναικείων προορισμών"->Νέα τάση στα ταξίδια. Πρωτοπόρος και σε αυτό. Δηλ εσύ δεν πας στο μέρος στο οποίο είναι μια φίλη σου, αλλά πας στη φίλη σου καθεαυτή. Της δίνεις διαστάσεις τόπου. Ωραίος ωραίος! Είναι που λέμε "η τάδε ήταν λιμάνι για μένα"...

    6. Το Κάλιαρι εν είναι νησί. Η Σαρδηνία είναι νησί και πάνω της το Κάλιαρι.

    7. Να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για την ορθογραφία που μόλις μάς άφησε. Θεϊκό το "κλίνω εισιτήρια". Δηλ έχω τα εισιτήρια στα χέρια και τα γέρνω λίγο για να τους δώσω μία κλίση.

    8. "εγώ θα κρατώ το καντήλι από πάνω" -> looool! Η βρισιά "γαμώ τα καντήλια μου" αποκτά άλλο νόημα μετά από αυτήν την ατάκα!

  • Αγαπητοί αναγνώστες, ΑΥΤΟΙ είναι οι φίλοι μου!!!

    Τους έχω και τους χαίρομαι!!! Ναι, ναι!!!

  • Είναι που λένε "άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς"...

  • η αυτογνωσία είναι μεγάλο προτέρημα στον άνθρωπο!!!

  • Κι εκεί που έλεγα ότι δεν θα επέμβω σε αυτόν τον "γωγραφικό πόλεμο"...stepas χτύπησες ύπουλα!!!
    χμμ burga in fashion???
    φτού ρε φτου...
    Γιάννη χωρίς πλάκα τώρα αν βρεθείς Σαμοθράκη,Τέλενδο,Χρυσή ή έστω Κουφονήσι(κάτω),πάρε ένα τηλ!!!!
    χιχιχιχι!!

    Είστε γαϊδούρια,ξεσαμάρωτα(που λένε και στο πάνω χωριό μου)

    Μα λινκ για το firefox! ???

  • *bikaki: Έλα μην καρφώνεσαι... Αφού βλέπεις ότι το πέταξα έτσι στο άσχετο... :-)

    Σαμοθράκη θα πάμε μαζί είπαμε.

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.