ΤΡΙΧΕΣ...BABY...TRIXES

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω κόλλημα με τα τοπ 3, τοπ 5, τοπ 10, τοπ…. οτιδήποτε. Μάλλον μου αρέσει να τα βάζω τα πράγματα σε μια σειρά.
Μετά από ένα καφέ με τον Stepas μου καρφώθηκε η ιδέα να μαζέψω τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν το κούρεμα τους… επιστήμη!!
Για πάμε να δούμε ποια παλικάρια έκαναν την διαφορά…

1. José René Higuita Zapata
Ο “El Loco”, Κολομβιανός τερματοφύλακας και φιλαράκι του Μαραντόνα (είχαν και κοινά «χόμπι»), ήταν γνωστός για την πλούσια χαίτη του, τις ντρίπλες του και τη… χαζομάρα στο κεφάλι του, που στοίχησε ουκ ολίγες φορές στις ομάδες που έπαιζε (βλέπε Μουντιάλ 1990). Αααα… να μην ξεχάσουμε και το ‘’χτύπημα του σκόρπιου’’, all time classic!!



2. Panayotis Alexander "Alexi" Lalas
Ο Ελληνοαμερικάνος αμυντικός ήταν ροκάς και δεν το έκρυβε μέσα στο γήπεδο. Μέχρι και group είχε ο αθεόφοβος (The gypsies!!) αλλά μετά σοβαρεύτηκε, κουρεύτηκε και κατάφερε να γίνει πρόεδρος ομάδος ενώ τώρα αρκείται στο να είναι σχολιαστής σε αγώνες και να παίζει σε κανά φιλικό με celebrities. Νοσταλγός του rock n roll…Σαν τον τραγουδιστή των Metallica δεν είναι;


3. Abel Luís da Silva Costa Xavier
Ο γνωστός Πορτογάλος αμυντικός (που ασπάστηκε τον μωαμεθανισμό) μπαλαδόρος μεγάλος δεν ήτανε, αλλά από μαλλί ήταν ο κορυφαίος όπου και να έπαιζε. Μπορεί να ήταν λίγο αναποφάσιστος βέβαια στο τί κούρεμα να επιλέξει αλλά κάθε φορά έκανε ότι καλύτερο ( ή χειρότερο;) μπορούσε!


4. Taribo West
Ο Νιγηριανός αμυντικός ήθελε να είναι το κέντρο της προσοχής και το κατάφερνε! Ήταν σκληροτράχηλος αμυντικός (κ αγριόφατσα!) και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο. Ήταν και μέλος της σπουδαίας εθνικής Νιγηρίας. Τα κοτσιδάκια του ήταν όλα τα λεφτά… Να επισημάνουμε και ότι είναι και ιερέας κάτι που αποτελεί μεγάλη στροφή στη ζωή του, καθώς στη παιδική του ηλικία έχει παραδεχτεί πως ήταν μέλος συμμορίας !!


5. Bacary Sagna
Ο 27χρονος γάλλος με σενεγαλέζικη καταγωγή είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η Αρσεναλ και η εθνική Γαλλίας στην θέση του δεξιού μπακ. Γρήγορος, με καλή τεχνική αλλά και με… απερίγραπτο μαλλί!!(κάτι σε μακαρόνι μου θυμίζει…)


6. Carlos Alberto Valderrama Palacio
Κολομβιανός και αυτός, από τους πιο αναγνωρίσιμους παίχτες όλων των εποχών (για διάφορους λόγους). Ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική της χώρας του και πολύ μυαλωμένος στο παιχνίδι του. Διατηρούσε πάντα τα μαλλιά του πυκνά, σγουρά (σχεδόν άφρο) και ξανθά. Απόλαυση!!



7. Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira
Ο γνωστός Socrates, ένας από τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία σύμφωνα με το World Soccer. Τα λόγια είναι περιττά για τον Βραζιλιάνο μέσο που μάγεψε με τις ενέργειες του από τα μέσα του ’70 και το ‘80. Γιατρός με δόκτορα στην φιλοσοφία αλλά και… μανιώδης καπνιστής, όλα δείγματα της έντονης προσωπικότητας του. Χαρακτηριστικό όμως ήταν και το παρουσιαστικό του ψηλός (1.93 μ) με μαλλί μπούκλα και ‘’περιποιημένα’’ γένια. Αίσθηση και απορία προκάλεσε η επανεμφάνισή του στα γήπεδα στην ηλικία των 50(!!) για χάρη της ερασιτεχνικής Garforth Town που παίζει στη Northern Counties East Football league (8η κατηγορία) για μια και μοναδική εμφάνιση…


8. Carles Puyol i Saforcada
Ο 31χρονος Ισπανός είναι η ψυχή και η καρδιά της Μπαρτσελόνα. Είναι ο κορυφαίος ισπανός αμυντικός και παράλληλα μόνιμος αρχηγός της Barça από το 2004. Διακρίνεται για τη δυναμική του αλλά και τα ατίθασα μαλλιά του… ασε τα μαλλάκια σου ανακατωμένα…


9. Vágner Silva de Souza
Ο Vagner Love, Βραζιλιάνος επιθετικός, με τη φοβερή του ντρίπλα αλλά και την ικανότητα του να σκοράρει οδήγησε την CSKA Μόσχας στην κατάκτηση του Uefa to 2005. Φυσικά δεν πέρναγε απαρατήρητος στους δρόμους της Μόσχας… με τα μπλε του κοτσιδάκια!!Το 2008 κυκλοφόρησε στο internet ένα ‘’απαγορευμένο’’ βίντεο του κ. Love με μια γνωστή πορνοστάρ της Βραζιλίας!! Όνομα και πράγμα ο Vagner love…


10. Roberto Baggio
Ο Ιταλός επιθετικός θεωρείται από τους κορυφαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές, χαρακτηριστικό είναι έξαλλου πως πέρασε από την Γιουβέντους, την Μίλαν αλλά και την Ίντερ. Έχει 7(!!) αδέρφια και δεν έκρυψε τη πίστη του στο Βουδισμό(εξ ου και το παρατσούκλι μικρός Βούδας). Όλοι θυμόμαστε τη απίστευτη κοτσίδα του αλλά και διαφήμιση του Jonhie Walker με πρωταγωνιστή τον Baggio, η οποία ήταν βασισμένη στην χειρότερη στιγμή της καριέρας του, όταν έχασε το 5ο πέναλτι στον τελικό με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ…Keep walking



11. Djibril Aruun Cissé
Τελευταίος… και πιο εκκεντρικός ο Γάλλος μπόμπερ του Παναθηναϊκού. Με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, δυνατά πόδια αλλά και με φοβερή αίσθηση του γκολ ο Djibril θέλει πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής. Πάντα ήταν ο καλύτερος πελάτης στα πρωτοκλασάτα κομμωτήρια, μετά γνώρισε και την Ουαλή σύζυγο του που είναι κομμώτρια και ήρθε και έδεσε το γλυκό… Κάθε ματς και διαφορετικό κούρεμα… Υποκλινόμαστε στον κ. Cisse!!

Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που ίσως να άξιζουν να αναφερθούν… Όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες... ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

4 Comments »

  • Οε Οε Djibril Cisse !!!

  • Η ανακάλυψη για το πώς θα αφήσω σχολιάκη είναι γεγονός... Σα σήμερα λοιπόν... Απο δώ και στο εξής και κάθε χρόνο... 21/03/2010..

    Έχω μια απορία όμως. Είμαι η μοναδική;; Αν ναί, τότε τί να πώ. Φταίει τελικά το μαλλί.

    Φιλιά σε όλη την παρέα. Να περνάτε καλά.

    Σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι...

  • Πωωω ρε φίλεεεε! Τι μορφές μου θύμισες τώρα; Χιγκίτα; Γουέστ; Βαλντεράμα; Λάλας; Αμπέλ Ξαβιέ; Ένας κι ένας όλοι!

    Γαμάτο το αφιερωματάκι σου! Και αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι τυχαίο που οι λέξεις "μαλλιά" και "μυαλά" ηχούν παρόμοια...

    Για τις περισσότερες από τις πληροφορίες που δίνεις δεν είχα ιδέα. Μα ιερέας ο Ταρίμπο Γουέστ; αχαχαχαχα! Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου το είπες! Ο Μπάτζιο 7 αδέρφια; Μωρέ μπράβο!

    Τώρα τι να ψηφίσω; Αυτοί είναι όλοι ένας κι ένας. Άντε θα ψηφίσω την κλασική αξία: Βα-λντε-ράμα οε οε οε!!
    :-)

  • baggio +1 από εμένα...

    από τους αγαπημένους μου.


    Υ.Γ. Μπορεί να έρθω πίσω με κανένα περίεργο κούρεμα... :P

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.