Νέα χώρα στην μπλογκόσφαιρα...

... και το όνομα αυτής Τραγουδιστάν!

Η ιστορία από την αρχή (προσοχή, ακολουθούν "διαφημίσεις"):

Γύρω στα τέλη Γενάρη, μετά από παρότρυνση κάποιων φίλων από τη Σχολή που έχουμε κοινό χαρακτηριστικό την τρέλα μας για την καλή μουσική, άρχισα να φτιάχνω σιγά-σιγά ένα νέο μπλογκ με σκοπό να είναι εξειδικευμένο αποκλειστικά πάνω στη μουσική και το τραγούδι. Φυσικά οι προαναφερθέντες φίλοι υποσχέθηκαν ότι θα βοηθούν κτλ κτλ. Άρχισα λοιπόν να διαμορφώνω το νέο αυτό μπλογκ, να αναρτώ κάποια άρθρα (κάποια από αυτά είχα αναρτήσει και στο παρόν μπλογκ) και να σκέφτομαι τι μορφή και τι χαρακτήρα θα ήθελα να έχει. Με τη διαφορά όμως ότι το νέο αυτό μπλογκ ήταν σε κατάσταση σχεδόν πριβέ, δηλαδή δεν φαινόταν στο προφίλ μου, ούτε υπήρχε σαν λινκ πουθενά, άρα μόνο εντελώς τυχαία θα μπορούσε να πέσει κάποιος πάνω του και να το διαβάσει. Αυτό έγινε σκόπιμα καθώς ήθελα μια δοκιμαστική περίοδο ώστε να δω αν θα με ικανοποιεί το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, τόσο εμένα, όσο και των παιδιών που (θεωρητικά) θα βοηθούσαν.

Πάνω που είχα αποφασίσει ότι τελικά ψιλοβαριέμαι και μάλλον δεν θα συνεχίσω το Τραγουδιστάν, έγινε κάτι που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων. Ο εξαίρετος μπλόγκερ gbal μού έστειλε ένα μέιλ στο οποίο μου εξηγούσε ότι του άρεσε το Τραγουδιστάν και ότι με προσκαλούσε να γίνω μέλος στο μουσικό μπλογκ mixgrill . Φυσικά αυτό με έκανε να κρατήσω (προς το παρόν) το Τραγουδιστάν.



Τι είναι όμως το mixgrill: Είναι ένα μπλογκ με κύριο θέμα του τη μουσική (και ιδιαίτερα την ξένη σκηνή) που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και έφτασε μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα να απαριθμεί 25 συντάκτες που ο καθένας γράφει σταθερά ένα ή περισσότερα άρθρα την εβδομάδα. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, το mixgrill μετατράπηκε από μπλογκ σε κανονικό σάιτ (η διεύθυνσή του είναι www.mixgrill.gr). Φυσικά το μεγάλο αυτό βήμα (από μπλογκ σε σάιτ) έγινε με τη σκληρή δουλιά των παιδιών του mixgrill. Το mixgrill σάιτ λοιπόν είναι μια ιστοσελίδα φτιαγμένη ως επί το πλείστον από ερασιτέχνες, που όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικές μουσικές ιστοσελίδες. Στο mixgrill θα βρείτε λίστες τραγουδιών και δίσκων, κριτικές δίσκων, λίστες με ταινίες και βιβλία, παρουσιάσεις νέων κλιπ, συναυλιακά νέα, οργανωμένο φόρουμ συζητήσεων, ψηφοφορίες και πολλά ακόμα που ούτε εγώ τα ξέρω γιατί είμαι ακόμα "φρέσκος" στην παρέα του mixgrill και ψάχνομαι.

Τι ρόλο θα βαράω εγώ στο mixgrill: Όπως είπα και παραπάνω το mixgrill είναι μία κατά κύριο λόγο μουσική ιστοσελίδα, με αρθρογραφία κυρίως πάνω στην ξένη μουσική σκηνή. Έτσι, εγώ θα παρουσιάζω σταθερά κάθε Δευτέρα ένα άρθρο πάνω στην ελληνική μουσική σκηνή, στη "στήλη" μου που θα έχει τίτλο "Στη στέπα του ελληνικού τραγουδιού".

Όπως καταλαβαίνετε οφείλω, έστω και με κάποια καθυστέρηση, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα παιδιά από το mixgrill - και ιδιαίτερα τον gbal - που με κάλεσαν να συμβάλω στην προσπάθειά τους. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Μιας και πόσταρα σήμερα να σχολιάσω και το ντέρμπι που πριν λίγο ολοκληρώθηκε στην Τούμπα: μαύρα χάλια!

4 Comments »

  • Ωραία πράγματα... Καλή συνέχεια στις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες..

    Και γενικότερα ότι κι αν κάνεις στη ζωή σου!!!!

    Ενδιαφέρον το μπλοκάκι σου.. Έτρεξα.. Δεν άντεξα.. Περιέργεια...Έβαλα και σφραγίδα.. Για να μην το διαγράψεις.. χαχαχα.
    * Αυτό για το σχόλιο σου ( Το αφήνω προς το παρόν)...

    Ερώτηξη: Τον τίτλο της στήλης σου εσύ τον έγραψες;;;

    Είναι φοβερός.. Άμα έχει φαντασία ο άνρθωπος...

    Σε ζάλισα. Καλό απόγευμα.

    Χαιρετίσματα στους υπόλοιπους uzuburaious....

  • Σ'ευχαριστώ πολύ xaroylita! Σου εύχομαι κι εγώ ό,τι καλύτερο!

    ΥΓ: Τον τίτλο εγώ τον έβγαλα, ναι. Ούτε ξέρω πώς μου ήρθε.

    Τα λέμε

  • Ωραία πράγματα!!!

    Εχω χάσει πολλά επεισόδια τελικά...

    Πολλές ευχές για επιτυχία στη νέα προσπάθεια, τρελάθηκα με τον τίτλο της στήλης σου!

    Δεν σας έχω ...εξερευνήσει ακόμα σε βάθος για να μπορώ να εκφέρω γνώμη, πάντως η πρώτη εντύπωση είναι παραπάνω από θετική.

    Και το "Τραγουδιστάν" επίσης "λέει"!

    Θα τα πούμε πιο αναλυτικά...

    Φιλιά!

  • Να'σαι καλά gatti μου, σ'ευχαριστώ για τις ευχές!

    Φιλιά

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.