Μαθητής στο χειρουργείο με σφαίρα στο χέρι

Και πάνω που είχα αποφασίσει να κάνω ένα απολογιστικό ποστ για τα γεγονότα των τελευταίων 10 ημερών, να που τελικά έχουμε δρόμο μπροστά μας... Για διαβάστε:




Μαθητής στο χειρουργείο με σφαίρα στο χέρι
Ο πατέρας του ανήλικου κάνει λόγο για πυροβόλο όπλο, ενώ η αστυνομία για αεροβόλο.

Μαθητής της β' λυκείου του 1ου Λυκείου Περιστερίου χειρουργήθηκε καθώς δέχθηκε σφαίρα στον καρπό του δεξιού χεριού του, την Τετάρτη όταν βρισκόταν με συμμαθητές του χθες το βράδυ στον πεζόδρομο Δωδεκανήσου και Εθν. Αντίστασης.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, Κώστα Παπλωματά που μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 η σφαίρα είναι από πυροβόλο όπλο. Αντίθετα, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας πρόκειται για «χτύπημα» από αεροβόλο όπλο.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο υφυπουργός κ. Λυκουρέτζος τόνισε ότι στήνεται «σκηνικό από κάποιους που επιθυμούν την ένταση».

«Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια των μαθητών μας» δήλωσε ο λυκειάρχης του σχολείου.

Καταγγέλλει την επίθεση το ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την επίθεση κατά του μαθητή εξέδωσε το ΚΚΕ, όπου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση αγνώστων κατά ομάδας μαθητών στο Περιστέρι που μετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις, ενώ τονίζει πως ο μαθητής είναι μέλος του 15μελούς συμβουλίου και γιος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

«Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας» και «η δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του, θα βρει την άμεση απάντηση, με την ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η είδηση δημοσιεύτηκε σήμερα στο www.kathimerini.gr

Πριν από λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ολοκληρώθηκε η επέμβαση και ότι η βολίδα που βρέθηκε από τους γιατρούς μέσα στο χέρι του παιδιού είναι μήκους 20 χιλιοστών και πάχους 5 χιλιοστών. Οι ειδικοί λένε ότι η βολίδα αυτή είναι μεγάλη για αεροβόλο... Θα δούμε τι θα γίνει και μ'αυτό το θέμα.

EDIT: Η αστυνομία κάνει λόγο για πυροβολισμό από πυροβόλο όπλο και όχι από αεροβόλο όπως είχε ισχυριστεί αρχικά.

EDIT2: Μερικά παραπάνω στοιχεία για την περίεργη αυτή υπόθεση.

Ο 16χρονος μαθητής της β' Λυκείου συζητούσε χτες το βράδυ με συμμαθητές του στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (το σημείο όπου καθόνταν τα παιδιά φαίνεται στην παρακάτω φωτο). Τονίζουμε ότι το σημείο αυτό είναι ένα από τα κεντρικά του Περιστερίου και είναι πεζοδρομημένο, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από το σχολείο των παιδιών. Οι μαθητές, που ήταν όλοι μέλη του 15μελούς του σχολείου τους αλλά και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (Σ.Α.Σ.Α.), συζητούσαν για το μέλλον των κοινητοποιήσεων στο χώρο των μαθητών και πιο συγκεκριμένα για την πορεία που θα γινόταν την επόμενη μέρα (δηλ σήμερα το πρωί). Ξαφνικά ακούστηκε πυροβολισμός και ο 16χρονος ένιωσε ένα έντονο "κάψιμο" στον καρπό του χεριού του. Οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και είδαν το χέρι του γεμάτο από αίμα και μία πληγή. Κάπου εκεί ο 16χρονος λιποθύμησε και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους μαθητές που ήταν παρόντες, όταν γύρισαν μετά από λίγο στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό για να ψάξουν για κάλυκες ή άλλα στοιχεία, άκουσαν και δεύτερο πυροβολισμό ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ήταν από όπλο με σιγαστήρα. Επίσης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο 16χρονος δεν φαίνονταν εκείνη την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά ούτε αντιλήφθηκε κανείς από πού έγινε ο πυροβολισμός.



Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 11 το βράδυ για το συμβάν. Παρολαυτά, απέκλεισε την περιοχή -ώστε να γίνει αυτοψία- με μεγάλη καθυστέρηση και συγκεκριμένα 14 ολόκληρες ώρες αργότερα(!), με αποτέλεσμα να μεσολαβήσουν η βροχή και ο καθαρισμός από τον Δήμο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανεύρεση χρήσιμων στοιχείων για την υπόθεση. Αυτή η αδράνεια της αστυνομίας είναι πέρα από κάθε λογική. Από την πρώτη στιγμή υποβαθμισε το θέμα, το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Ο νεαρός μαθητής υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε επέμβαση με την οποία αφαιρέθηκε το βλήμμα από το χέρι του χωρίς να προξενηθούν βλάβες στην υγεία του (θα πάρει εξιτήριο αύριο). Παρόλους τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι επρόκειτο για πυροβολισμό από αεροβόλο όπλο, η εξέταση του βλήμματος αποδεικνύει ότι πρόκειται για πυροβολισμό από πυροβόλο όπλο καθώς η σφαίρα έχει μήκος 20 χιλιοστών και διαμέτρημα 5 χιλιοστών (ανήκει μάλλον σε "38άρι" περίστροφο). Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για πυροβολισμό από μεγάλη απόσταση (πάνω από 50 μέτρα) και για ευθεία βολή (δεν υπήρξε αποστρακισμός).

Αξίζει να τονιστεί ότι, εκτός του ότι ο ίδιος ο 16χρονος και οι συμμαθητές του ήταν εκλεγμένα μέλη του μαθητικού κινήματος και συζητούσαν για τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις, ο πατέρας του νεαρού μαθητή Κώστας Παπλωματάς είναι μέλος της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Δεν θέλω να σχολιάσω τις απαράδεκτες αντιδράσεις της κυβέρνησης (Παυλόπουλος, Αντώναρος κλπ). Μπορείτε άλλωστε να δείτε τις θέσεις των κομμάτων για το περιστατικό εδώ. Θέλω μόνο να τονίσω ότι αν ο μαθητής δεν είχε τα χέρια του στις τσέπες του μπουφάν του, η σφαίρα θα είχε βρει ζωτικά του όργανα και θα του είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Και φυσικά αν πήγαινε και μερικά εκατοστά πιο πάνω, αυτή τη στιγμή θα μιλάγαμε για έναν ακόμη νεκρό μαθητή...

3 Comments »

  • "Έίμαι γεννημένος υπερασπιστής" Λέει ο Κούγιας.Είμαι άνθρωπος που αγαπάει τη ζωή, αγαπάει και αγαπιέται. Έχω ψυχική ισορροπία, λέει. Και δεν είμαι, λέει από τους ανθρώπους που ΄τους νοιάζει μόνο το χρήμα και τα βράδια τα παιρνούν στο κρεβάτι τους μετρώντας το (το χρήμα).. Παραποιούνε τις δηλώσεις μου, λέει.

    Θα τρελαθώ...

    Συγνώμη για τα παραπάνω, αλλά τα άκουγα την ώρα που πήγα να γράψω κι έπαθα σόκ..

    Τί να πούμε για το παιδί που πυροβολήθηκε στο χέρι. Θα το κουκουλώσουν κι αυτό, όπως θα γίνει και με τον "Αλέξανδρο".

    Είπανε ότι η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξανδρο τελικά ήταν από εξοστρακισμό.

    Έτσι θα γίνει και με το παιδί από το περιστέρι....

    Τί να πώ.. Ντροπή τους ρε γαμώτο..Ντροπή..

  • Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  • Ας είστε περήφανοι λοιπόν. Τα καταφέρατε. Με καταφέρατε. Σας μένουν οι υπόλοιποι, σαν μένουν πολύ ακόμα.

    Με κάνατε να φοβάμαι. Με κάνατε να μην αισθάνομαι ασφαλής. Με κάνατε να φοβάμαι να μιλήσω, να φωνάξω, να πω αυτά που σκέφτομαι και να κάνω αυτά που θέλω.

    Με κάνατε να αμφισβητώ, για θεσμούς και για νόμους, για την δημοκρατία που από μικρο μου πιπιλίζατε τα αυτιά, μου ζαλίζετε το κεφάλι, με υποχρεώνετε να την προστατεύσω σαν φαντάρος και αν χρειαστεί, να χάσω την ζωή μου γι' αυτήν.

    Γιατί Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία. Σημαίνει; Τι λέω... Σήμαινε... Όχι πια...


    Και λοιπόν, τι καταφέρατε; Καταφέρατε να μας δείξετε επιτέλους το πραγματικό σας πρόσωπο, αυτό που υποτίθεται πως είχαμε ξεπεράσει και αφήσει στο παρελθόν, το πρόσωπο της χούντας και της τρομοκρατίας, του φόβου και της ανασφάλειας.

    Μα ξεχάσατε κάτι σημαντικό. Ξεχασατε οτι η ιστορια επαναλλαμβανετε... Ξεχασατε πως οσους περισσοτερους κανετε να αισθανοντε σαν και εμενα, τοσο περισσοτεροι θα σας μαχομαστε. Γιατι σε αντιθεση με εσας, δεν εχω να χασω τιποτα, μονο να κερδισω... Και αυτο με κανει ατρομητο και ανικητο, μου δινει θαρρος και πιγμη.

    Ειμαι πολυ μικρος για την δυναμη σας... Ειναι αληθεια... Οχι ομως για πολυ... καθε μερα μεγαλονουμε σε μεγεθος, σε δυναμη και σε οργη...

    Κοιμηθητε σημερα ησυχα, χαρητε το σημερινο βραδυ σαν να ειναι το τελευταιο σας, γιατι δεν ξερετε ποτε θα αντιδρασω, δεν ξερετε ποτε θα εκραγω, δεν ξερετε ποτε θα γινω δυνατοτερος σας, δεν ξερετε ποτε θα μου γυρισει το ματι και θα σας παρει ο διαολος...

    "Μην παιζετε με την οργη μου, δεν ξερετε πως θα αντιδρασω". Η τιγρη που εχω μεσα μου, δεν αντεχει αλλο τα καγκελα σας...

    Αυτες ειναι λιγες σκεψεις. Λυπαμε για τον μαθητη, λυπαμε και γι' αυτους. Ομως μην αγχωνεστε. Ενας ενας, αλλαζουμε. Πλεον ενας ενας μας οχι μονο πιστευει οτι πρεπει να γινουν αλλαγες, αλλα ολοενα και περισσοτεροι αναλαμβανουν δραση...

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.