ΓΙΑΤΙ;

Αντίο Αλέξη


Αυτή είναι η μόνη λέξη που τριγυρνά στο μυαλό μου. Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ κι ένα τεράστιο ερωτηματικό. Όσο και να το σκεφτεί κανείς απάντηση δεν θα βρει. Ένας μαθητής 15,5 ετών δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Χάθηκε χωρίς λόγο, χωρίς να φταίξει σε τίποτα. Μόνο και μόνο επειδή το κορμί του βρέθηκε απέναντι από ένα ακόμη όργανο της εξουσίας που η πολιτεία του εμπιστεύτηκε ένα όπλο, παρότι-όπως αποδείχτηκε- δεν ήταν ικανός να το διαχειριστεί.

Προς το παρόν δεν έχω διάθεση να γράψω περισσότερα. Το βραδάκι ίσως επανέλθω. Άλλωστε τα ΜΜΕ παίζουν έναν τόσο βρώμικο ρόλο, που καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι πολύ καλά πριν πούμε το οτιδήποτε.

Ας ακούσουμε τους παρακάτω στίχους και ας προβληματιστούμε για την κοινωνία μας:

"Αυτούς τους έχω βαρεθεί" - Β. Παπακωνσταντίνου & Θ. Μικρούτσικος

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ' τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ' αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ' όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα 'χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα 'χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

20 Comments »

  • Nαί δεν υπάρχει απάντηση.. Έχουμε συγκλονιστεί όλοι, από αυτό τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου.. Ένας άνθρωπος που δεν ξέραμε..Αλλά δεν έχει σημασία.. Μπορεί να ήταν ο γείτονας, ο φίλος, ο δικός μας άνθρωπος.. Ένα παιδί που δεν έζησε. Ένα παιδί που δεν πρόλαβε, να περπατήσει την ζωή... Γιατί...

    Κάποιοι θέλησαν να κόψουν την ζωή του.. Το παραμύθι του.. Όπως είπε και ο Τzonakos. Δεν ξέρω τι να πώ.. Συνέχεια ξεφυσώ κι αναρωτιέμαι..

    "Καλό Ταξίδι... Αλέξανδρε.."

  • Ένα μεγάλο μπράβο για την ανάρτηση σου.
    Καλό ταξίδι Αλέξη.

  • gravatar M

    Δυστυχώς υπάρχουν απαντήσεις σε αυτό το μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Άσχετα που κανένα κανάλι δεν θα τολμήσει να τις πει.

    R.I.P. Αλέξανδρε, μακάρι να είσαι το τελευταίο θύμα.

  • nai re file ontos iparxei apantisi sto giati....
    alla den exoun ta arxidia aytoi pou prepei na tin dosoune sta isia.....

    gia to kathiki tora ti na po????

    an itan emporos narkotikon kai oxi 15xronos tha to evgaze to oplo i tha to vaze ston kolo tou?????

    eeee??
    tsampoukades se pitsiriki re ilithieee??????

  • @xaroylita: Αυτό ακριβώς. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Και θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε γιατί η φασιστική λογική που κυριαρχεί μέσα στα σώματα ασφαλείας δημιουργεί ανθρώπους επικίνδυνους, όπως αυτός που σκότωσε τον έφηβο Αλέξη. Αν δεν μπει ένας φραγμός, αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά στα σώματα ασφαλείας, τότε αύριο-μεθαύριο θα υπάρξει κι άλλο τραγικό συμβάν.

    @seizetheday: Να'σαι καλά.

    @Μ και don quixote: βεβαίως και υπάρχουν απαντήσεις, συμφωνούμε σε αυτό. Αλλά η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα των όσων έγιναν είναι αυτό το ΓΙΑΤΙ. Ένα παιδί που χάθηκε χωρίς να μεσολαβήσει κανένα περιστατικό που ενδεχομένως να δημιουργούσε περίπτωση "εν βρασμώ" δολοφονίας. Μιλάμε για μία ψυχρή δολοφονία. Ένας πολύτεκνος πατέρας 37 ετών σηκώνει το πιστόλι και σκοτώνει έναν έφηβο. Αυτό είναι που δεν χωράει στο μυαλό μου με τίποτα...

  • file exeis dikio
    alla o tipas itan megalos malakas apo genisimiou tou mallon

    diavase parakato:

    Στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ράμπο». Ψηλός, γεροδεμένος με εκρηκτικό χαρακτήρα λόγω της μανιάτικής καταγωγής του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, θεωρείτο από τους σκληρούς ειδικούς φρουρούς με ιδιαίτερα υπερβολικές αντιδράσεις στην υπηρεσία που υπηρετούσε. Το γεγονός ότι είχε περάσει από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, ως καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής, ενώ είχε «κάνει» και στη σχολή πολέμου, τον έκαναν ιδιαίτερα μάχιμο με ειδικότητα στο χειρισμό των όπλων.
    Γεννημένος στις 12.12.1971 στην Καλαμάτα με καταγωγή από τη μεσσηνιακή Μάνη, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον...

    15χρονο μαθητή Αλέξανδρο – Ανδρέα Γρηγορόπουλο,, ήθελε από μικρός να γίνει αστυνομικός. «Ήταν το όνειρο του. Ήθελε να γίνει κάτι ανάμεσα σε «βρώμικο Χάρι» και «Τζών Ράμπο» λέει στο protothema.gr άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά και προσθέτει «Όταν το 1999, με την πρώτη φουρνιά πέρασε στους ειδικούς φρουρούς, το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων όπου παρέμεινε μέχρι σήμερα».
    Παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 6,4 και 2 ετών, οι πληροφορίες λένε πως είχε τον τελευταίο χρόνο ανοίξει «βεντέτα» με τους αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων. «Τον περασμένο Ιανουάριο, πάλι στην οδό Μεσολογγίου, πάλι με το περιπολικό ήρθε σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς. Μάλιστα, το περιπολικό έπαθε μικρές ζημιές και ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα, ξαναπέρασε από το σημείο για να επιβάλλει την τάξη» λέει συνάδελφος του 37χρονου ειδικού φρουρού και προσθέτει «Και πριν δύο – τρεις μήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλαδή, είχε και πάλι προκληθεί μικροένταση με τους αντιεξουσιαστές στο ίδιο σημείο».
    Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός μάλιστα, που φαινομενικά έδειχνε να κάνει καλή δουλειά είχε τιμηθεί και με εύφημο μνεία από τους ανωτέρους του, ενώ αρκετές φορές είχε έρθει σε κόντρα με τους προϊσταμένους του καθώς διαφωνούσε με την τακτική τους οι αστυνομικοί να μην προκαλούν και να μην αντιπαρατίθενται με τους αντιεξουσιαστές.
    www.protothema.gr

  • Αυτό δείχνει και το ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν στα σώματα ασφαλείας δεν περνούν από κανέναν απολύτως έλεγχο. Αντιθέτως, επιλέγονται πολλές φορές οι αμόρφωτοι, οι άξεστοι, οι κομπλεξικοί "Ράμπο", τα διάφορα φασιστοειδή που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα και τα βάζει να χτυπάνε και να καταστέλλουν συμπολίτες τους που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με αυτούς. Όλο το θέμα εκεί είναι. Υπάρχουν πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες για το γεγονός ότι ακατάλληλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της οπλοφορίας. Με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη, ας αλλάξει τουλάχιστον αυτό. Να εκδημοκρατιστούν τα σώματα ασφαλείας και να πάψουν να είναι φυτώρια κομπλεξικών και προβληματικών ανθρώπων. Για να είναι πραγματικά ο Αλέξης το τελευταίο θύμα.

  • file mou kseroume poli kala oloi mas pos den prokeite na einai to teleyteo thima

    exo ena ksaderfaki pou einai stin idia ilikia me to paidaki kai pou eimai sigouros pos einai poli megalitero kolopaido apo ton aleksandro kai orkizomai pos an pathene tipota den ksero kai ego ti tha ekana

    tespa

    kalo taksidi re spore

  • gravatar Ανώνυμος

    Δεν ξέρω και εγώ τι να πω...απλά λυπάμαι και εξοργίζομαι, πολλά περίεργα συναισθήματα...Λυπάμαι και πιο πολύ τώρα που έγινε ότι έγινε, αντί να ενωθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτούς που θέλουν με οποιοήποτε τρόπο να μας χειραγωγογούν, εμείς...πάλι στη διχόνοια στρεφόμαστε...Κάθομαι και παρακολουθώ λίγο την τηλεόραση και κάποια blogs και ακούω μια την μία άποψη, μία την άλλη..Καλό αυτό, όμως το θέμα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει συζήτηση, προσπαθεί ο καθένας να πει το δικό του πεπεισμένος ότι έχει δίκιο...Το εγώ μας ακόμη μια φορά. Δεν είμαι ούτε υπερ των αστυνομικών που τρέφουν αυταπάτες και νομίζουν ότι έχουν εξουσία, αντί να καταλάβουν ότι είναι υποχείρια, και βέβαια ούτε υπερ των αναρχικών που έχουν διαλύσει τις πόλεις...Έτσι θρηνούμε? Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα? Σπάνε λέει τζαμαρίες τραπεζών..ποιος θα τις πληρώσει στο κάτω-κάτω? Πάλι εμείς,ο κόσμος, με τις απλήρωτες υπερωρίες και τα λοιπά και τα λοιπά...Απλές σκέψεις είναι που ένιωσα την ανάγκη να πω μετά το post του αγαπημένου ξαδερφούλη Stepa.Εγώ ελπίζω φυσικά ο Αλέξης να είναι ο τελευταίος, αλλά και η αρχή για να κάνουμε κάτι επιτέλους...τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή ? ...
    Ευχαριστώ !
    eLeN*

  • Καλώς την ξαδερφούλα!

    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Η κοινή γνώμη τείνει να χωρίζεται και πάλι στα δύο. Το ίδιο συμβαίνει πάντα σε τέτοια περιστατικά. Θυμάμαι ότι εκείνο τον 1,5 χρόνο (2006-7) με τις καταλήψεις στις Σχολές για το νόμο-πλαίσιο είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Μας βάζαν τα ΜΜΕ και το σύστημα γενικώς να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα, υπέρ των φοιτητών και κατά των φοιτητών. Κάπως έτσι και τώρα χωριζόμαστε υπέρ των αστυνομικών και κατά των αστυνομικών. Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου ότι το θέμα είναι να είμαστε όλοι όσοι έχουμε κοινά προβλήματα ενωμένοι. Αυτό όμως προϋποθέτει πολλά που αυτή τη στιγμή σαν κοινωνία δεν τα έχουμε. Άλλωστε καθημερινά γίνονται τερατώδη πράγματα (κατάργηση 8ωρου, χαμηλοί μισθοί, καταστροφή περιβάλλοντος, ανεργία) που θα μπορούσαν να μας ενώσουν και να μας κάνουν να αντιδράσουμε συλλογικά αλλά αυτό δεν έγινε. Ε λοιπόν όταν δεν αντιδρούμε είναι λογικό να φτάνουμε και σε συμβάντα τραγικά όπως η δολοφονία του Αλέξη. Στην κοινωνία όλα αλυσίδα είναι. Όσο και να βάζεις κάτω από το χαλί τα προβλήματα αυτά διογκώνονται και ξαναέρχονται μπροστά σου με όλο και χειρότερες συνέπειες.

    Θέλω μόνο να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ούτε εναντίον των αστυνομικών, ούτε υπέρ των καταστροφών που γίνονται εδώ και 3 μέρες. Δεν ξέρω αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο με το ποστ μου. Δεν νομίζω πάντως. Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι με πολλά προβλήματα στη δουλιά τους. Και στο κάτω-κάτω όσοι από αυτούς είναι ακατάλληλοι (όπως ο δολοφόνος του Αλέξη) δεν ευθύνονται τόσο οι ίδιοι που συνεχίζουν να υπηρετούν το σώμα όσο οι ανώτεροί τους που τους διατηρούν σε αυτή τη δουλιά. Από την άλλη οι καταστροφές και το χάος το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν, να δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης σε αθώους καταστηματάρχες και να εκτονώνουν μία κατάσταση που με μια πιο υγιή αντίδραση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πίεση για λύσεις και εκδημοκρατισμό της κοινωνίας. Η αντίδραση αυτή που βλέπουμε 3 μέρες τώρα είναι πέρα για πέρα λάθος και ρίχνει νερό στο μύλο του συστήματος ενάντια στο οποίο υποτίθεται ότι στρέφεται.

    Δεν ξέρω με ποιούς μίλησες και ποιοί προσπάθησαν να σου επιβάλουν την άποψή τους, αλλά σε αυτό εδώ το μπλογκ τουλάχιστον κανένας από εμάς που το διατηρούμε δεν προσπαθεί να επιβάλει τίποτα σε κανέναν. Απλά λέμε όλοι μια άποψη για ένα θέμα που καίει την ελληνική κοινωνία.

    Σ'ευχαριστώ που μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μας. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

    Φιλιά Ελενίτσα!

  • gravatar Ανώνυμος

    Γι'αυτό και εξέφρασα τις απόψεις μου σε αυτό το blog :)
    Μπήκα να δω και σε άλλα απλά τι γράφεται και τρόμαξα...Ξέρω πως σκέφτεστε(πάνω-κάτω τέλος πάντων!) γι'αυτό και προτιμώ να το συζητάω μαζί σας, γιατί ξέρετε τι λέτε, έχετε σκεφτεί πριν το πείτε!
    Θα μιλήσουμε και από κοντά, να δούμε τι θα κάνουμε ;)

    Φιλιά πολλά και Καλημέρα σε όλους!

  • Πριν από λίγο άρχισαν τα επεισόδια στην Πάτρα. Οι πολίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Ο εμφύλιος έλειπε από μια χώρα όπου δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε τον διπλανό μας, τώρα όπως φαίνεται θα τον ζήσουμε κι αυτόν...

    Κανονικά τέτοια ώρα δεν χρειάζονται λόγια. Μόνο προβληματισμός και θλίψη...

    Καλό ταξίδι στο παιδάκι...


    ΥΓ. Σας χρωστάω μια ακρόαση στο podcast. Aλλά θα γίνει αργότερα. Δεν ευνοούν οι μέρες... :((

  • @gatti:

    to akousa kai ego alla kapou diavasa pos polloi apo aytous einai kai xrisavgites den ksero pragmatika apisteyta pragmata

    pirovolismoi sti n.smirni

    ta exo xasei telios

    den afisan tin mana na apoxeretisei to paidi tis me aksioprepia!!!!
    ti doulia eixan ta mat sti kidia??????

    to proi varagane paidakia kai daskalous

    imarton

  • Ειναι θλιβερο, ειναι θλιβερο ενας ανθρωπος, που η συμπεριφορα του, ο λογος του και προ παντων οι πραξεις του, ενας ανθρωπος που απο τα παιδικα μας κιολας χρονια μας μαθαινουν να τον εμπιστευομαστε, μας μαθαινουν να τον αγαπαμε γιατι φροντιζει για εμας, για την ζωη μας και την υπαρξη μας, ειναι θλιβερο για εκεινον, για την οικογενεια του, για τα τρια αγγελουδια του που περαν απο τον στιγματισμο τους, την (προφανη) απωλεια του ζωντανου - νεκρου γονιου τους, για τους γονεις, τους συγγενης και φιλους του, ειναι θλιβερο για ολους μας, για την ιδια την κοινωνια, ειναι θλιβερο απο ανθρωπος να γινετε κτηνος.
    ενα κτηνος, που σε καμια περιπτωση και για κανενα λογο, δεν θα επρεπε να αντιδρασει ετσι. ενα κτηνος που παροορμωμενος απο την μοχθηρη του θεληση για εκδικηση, για καταστολη και απο το μισος του για την ιδια την ζωη, την ζωη του και την ζωη των αλλων, τολμαει και σηκωνει ενα αψηχο αντικειμενο, ενα σιδερενιο κατασκευασμα και στοχευει ανθρωπο. στοχευει στα ονειρα του, στη θεληση του για ζωη, στα παιχνιδια και τις τρελες του, στα βιβλια και τους νεανικους του ερωτες, στα ξενυχτια και στα μεθυσια του, στα καλοκαιρια στην παραλια με φιλους και στις κρυες μερες του χειμωνα κλεισμενος στο δωματιο του, στοχευοντας σε ολα αυτα που ο Αλέξης θα ζουσε, σε ολα αυτα που θα εκανε, στις χαρες και τις λυπες του, σε ο,τι θα κερδιζε και σε ο,τι θα εχανε, σε ολα εκεινα που καθε μερα ευχαριστουμε που εχουμε και προσπαθουμε να αποκτησουμε, στην ιδια την αναπνοη του.

    ειναι θλιβερο. μα δεν ειναι το πιο θλιβερο απ' ολα. υπαρχουν και πιο θλιβερα πραγματα. υπαρχουν δυο γονεις και ενα ακομα παιδι που εμειναν πισω, που μετανιωνουν και θυμουντε, του θλιβωντε και που κανενας μας δεν τους καταλαβαινει.

    Μα το ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ απ' ολα ειναι πως εκει εξω υπαρχουν και αλλα κτηνοι. κτηνοι σε και αυτα που χτηπουσαν τον φοιτητη στην θεσσαλονικη περυσι, κτηνοι σαν και αυτον του στερισε την ζωη απο την Αλέξη, κτηνοι σαν και αυτα που μας κυβερνουν, κλεβοντας τα ονειρα μας, τις ελπιδες μας, κτηνοι που μας πατανε στον χωρο εργασιας μας.

    πρεπει να αλλαξουμε.

    μην περιμενουμε μονο απο τους αλλους. εμεις πρεπει να κανουμε την αρχη.

    πρεπει να διεκδικησουμε τα αυτονοητα. τον σεβασμο της ζωης μας και της ιδιας μας της υποστασης. με οτι συνεπαγετε αυτο.


    Αλέξη, καλο ταξιδι. Συλληπητηρια στην οικογελεια του και στους φιλους του. Ειληκρινα λυπαμε.


    Υ.Γ. Δεν ειναι ολοι ιδιοι. δεν βαζω στο ιδιο σακι ολους τουσ αστυνομικους, βουλευτες, εργοδοτες, ανθρωπους. Αλλους τους σεβομαι και τους εκτημω και αλλους...απλα τους λυπαμε.

  • ELAFRI TO XOMA POU TON SKEPASE

  • Ενα γιατι αναπαντητο.....

  • gravatar nk

    Έχω πραγματικά προβληματιστεί..που ζούμε???Και αν και είμαι άνθρωπος υποψιασμένος... πραγματικά αυτή τη φορά ένιωσα να χάνω την μπάλα...εναντίον ποιανού να στραφώ?Εναντίον του μπάτσου που είναι κτήνος και δε σεβάστηκε το ίδιο του παιδί γιατί δες δέχομαι διαχωρισμούς στα παιδιά...τα δικά μας και τα ξένα...Εναντίον της αστυνομίας γενικότερα που ξυλοκοπεί γέρους,νέους, παραβατικούς ή μη...γενικά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Της κυβέρνησης που μου λέει ότι λυπάται για τα γεγονότα αλλά δίνει εντολές για επιλεκτική άσκηση βίαιων πράξεων...Εναντίον των υπόλοιπων κομμάτων που έτρεξαν να βγάλουν λόγο όπως και όπου μπορούσαν...αντί όλοι μαζί να κατέβουν σε πορεία διαμαρτυρίας γιατί το γεγονός πρέπει να μας ενώνει όχι να μας χωρίζει...Των κουκουλοφόρων που αν αναλύσουμε ποιοι είναι θα τρομάξουμε...Της δικαιοσύνης που αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά τα επισόδεια η ποινή θα ήταν μικρότερη...γιατί όπως χαρακτηριστικά έχει παραδεχτεί σε συζήτηση δικαστής και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρής θέσης το πρώτο κρητήριο βάση του οποίου επιβάλλεται η ποινή είναι η αντίδραση που θα επιφέρει αυτή στην κοινή γνώμη...?Κατανοείτε τι σημαίνει αυτό???Εάν τα καταφέρουμε και δεν μας πάρουν χαμπάρι την βρίσκουμε τη λύση....Εναντίον των νόμων οι οποίοι προστατεύουν επιλεκτικά αυτούς που τους δημιουργούν....αν υπάρξω θύμα δολοφονικής επίθεσης είμαι θύμα δολοφονίας αν πεθάνω από καρκίνο μέσα σε λίγα χρόνια από τους ραδιενεργούς στήλους που τοποθετεί το κράτος δίπλα από το σπίτι μου είμαι απλά άρρωστος και τον καρκίνο ποιον να τον δικάσει??? Εναντίον της υποτιθέμενης ελευθερίας η οποία ποινικοποιεί την επιλογή μου να διασκεδάζω στην περιοχή των Εξαρχείων ή να φορώ πράσινα all star??? Έναντίον των ΜΜΕ που μου έμαθαν να διασκεδάζω με τα εγκλήματα και να βλέπω ότι θέλουν να δω εκχυδαιίζοντας το καθετί???Και δεν αφήνω απέξω κανέαν μας...γιατί και ο καθένας μας έχει και την προσωπική του ευθύνη.Φέρομαι καταρχάς εναντίον του εαυτού μου αναλογίζοντας τι κάνω και κυρίως τι δεν κάνω, τι δέχομαι και σε τι αντιδρώ!!!
    ΈΛΕΟΣ...η ανρώπινη ζωή έχει μεγάλη αξία ας της φερθούμε με λίγη αξιοπρέπεια.

    ΥΓ: Συγγνώμη για τη έκταση του σχολίου αλλά πραγματικά έχω εξοργιστεί!!!!Και το κακό είναι ότι υπάρχουν τόσα θέματα προς συζήτηση που είναι δύσκολο να βάλεις τελεία.Άντε να μαστε καλά να δούμε πόσα θα αντέξουμε!

  • @nk: Καταρχήν καλώς μας ήρθες και σ'ευχαριστούμε που εξέφρασες τις απόψεις σου μέσω αυτού του μπλογκ. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για το μέγεθος του σχολίου σου. Τα μπλογκ (και ειδικά αυτό εδώ) δημιουργήθηκαν για να λέμε ό,τι θέλουμε και όποτε θέλουμε. Μακάρι να συζητάμε πάντα ό,τι μας πονάει (όπως γίνεται αυτές τις μέρες με αφορμή το τραγικό συμβάν) και μακάρι να βλέπουμε πάντα σχόλια με απόψεις ειλικρινείς και συναισθήματα άμεσα σαν τα δικά σου.

  • Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  • Mάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο
    μόνο μια απόχη να τρυγώ της θάλασσας την πονηριά
    και της σιωπής τον πλούτο

    Bάρα καλή, βάρα γερή, μια ντουφεκιά ζαχαρωτή
    κι άσε να νοιώσει η γαλαρία του χαρτοπόλεμου τη βία

    Σκουπίδι η σκέψη την πετώ, τη λογική απαρνιέμαι
    μ' ένα σαράκι αρμένικο για δρόμους που δε θέλησα
    στις χαραυγές ξεχνιέμαι

    Bάστα το νού, βάστα το νου να μην γκρινιάξει του καιρού
    πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα και τσιγκουνεύεται στη γλύκα

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.