Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε «φτιαγμένοι»

Ναρκωτικά. Η μάστιγα της εποχής μας; Η μάστιγα του αιώνα; Ή ακόμα καλύτερα, η μάστιγα της ανθρωπότητας από την δημιουργία της;

Είναι γεγονός πως η χρήση των ναρκωτικών επιβεβαιώνεται πλέον όχι μόνο από υποψίες και παράξενες τοιχογραφίες στα σπήλαια, αλλά και από ευρήματα, όπως ύποπτοι σπόροι και σωλήνες που χρησιμοποιούνταν για την εισπνοή καπνού, σκόνης ή στάχτης παραισθησιογόνων ουσιών. Ο λόγος για την χρησιμοποίηση τους θεωρείτε για να τονωθούν οι αγρότες – εργάτες για να δουλεύουν περισσότερο και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Άλλος λόγος χρήσης τους θεωρείτε ο θρησκευτικός, καθώς εκστασιασμένοι υπό τον ήχο της μουσικής και την επήρεια των ουσιών, ένιωθαν πως ήταν ευλογημένοι, πως κάποιο πνεύμα ήταν μέσα τους και γενικότερα ήταν ένα πολύ καλό μέσο για την ενδυνάμωση της πίστης τους.

Πλέον στις μέρες μας, η χρήση τους επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται ανάλογα με το πόσο βαριά είναι και σε τι ποσότητες. Σε άλλες χώρες επιτρέπεται η κατοχή (μέχρι μια συγκεκριμένη ποσότητα), σε άλλες επιτρέπεται και η χρήση και σε αλλες δεν επιτρέπονται καθόλου. Ενδεικτικά μόνο, αξίζει να σημειωθεί, πως στην χώρα μας δεν αναφέρεται σε νόμο η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που θεωρείτε παράνομη η κατοχή της, ούτε το είδος της ναρκωτικής ουσίας, αλλά είναι στην κρίση του δικαστή να αποφασίσει. Εκτός αυτού, γίνεται διαχωρισμός σε χρήστη ή μη και αντιμετωπίζεται ο κάθε ένας διαφορετικά. Ο χρήστης σαν ασθενής ενώ ο μη, σαν εγκληματίας.

Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, πως αν συλλάβουν κάποιον για την κατοχή 30 γρ. ναρκωτικών, τι μπορεί να ισχυριστεί. 30 γρ. Είναι αρκετή ποσότητα για ιδία χρήση, ενώ ικανοποιητική για να την χωρίσεις και να την πουλήσεις, εκτός και αν κάνεις συλλογή και την μαζεύεις σε βάζο, δίπλα από το άλμπουμ με τα γραμματόσημα, ή στο ντουλάπι με το μέλι. Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας επιτρέπεται με κριτήρια η χρήση τους σε χώρους όπως καφετέριες. Αξίζει να σημειωθεί πως από την στιγμή που νομιμοποιήθηκαν τα «ελαφρά» ναρκωτικά, έχουν μειωθεί και οι χρήστες, και οι θάνατοι από ναρκωτικά, και διάφορα ποινικά αδικήματα υπό την επήρεια ναρκωτικών, και γενικότερα έχουν φτιάξει πολύ τα στατιστικά τους. Για τους αριθμομανείς, ένα ωραίο στατιστικό Είναι οι θάνατοι που οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών (ανά εκατ. κατοίκων): Ολλανδία 2.4, Γαλλία 9.5, Γερμανία 20, Σουηδία 23.5, Ισπανία 27.1 και για να μπει και η Αμερική στο παιχνίδι, Η.Π.Α. 675.

Ας δούμε όμως μια όψη των ναρκωτικών και συγκεκριμένα ας δούμε τα «νόμιμα». Είναι λοιπόν τα ναρκωτικά ένα πολύ καλό εμπόρευμα μιας και πολλοί τα θέλουν, λίγοι τα έχουν και ακόμα ποιο λίγοι καταφέρνουν να τα πουλούν ΝΟΜΙΜΑ. Η ιστορια Είναι παλιά και δείχνει πως πίσω από αρκετούς πολέμους κρύβονταν τα ναρκωτικά, η κατοχή των χώρων καλλιέργειας αλλά και η εμπορεία τους. Προσπαθούσαν να κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Ξαφνικά κατασκευάζεται και πωλείται νόμιμα η μορφίνη και έπειτα η ηρωίνη. Μόλις κρίθηκαν ακατάλληλες, βρήκε στην αγορά η ασπιρίνη και η βαμβιτούρα (κοινώς LCD). Το τελευταίο αποσύρθηκε από την αγορά έπειτα μάλιστα από πειράματα που έκανε η CIA. Εδώ ας σημειωθεί η ευρεία χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ από στρατιώτες και η «ανεπίσημη» μεταφορά τους στις Η.Π.Α. από τον αμερικανικό στρατό.

«Ανεπίσημα», έχουν γραφτεί αρκετά για την χρήση ναρκωτικών και εθιστικών ουσιών σε αναψυκτικά και ποτά. Η νούμερο ένα αποδέκτης είναι η coca cola, που εμείς πιστεύουμε πως είναι απόλυτος υγιεινή και για χάρη του άρθρου και μόνο, θα θεωρήσουμε πως αυτές οι εικασίες έχουν βάση. Αν λοιπόν αυτά τα στοιχεία περί περιεκτικότητας αυτών των ουσιών είναι αληθή, αυτόματα, η εταιρία αυτή (που σαν ανταγωνιστές – υποκατάστατα των προϊόντων της θεωρεί μέχρι και το νερό) πραγματοποιεί απίστευτες πωλήσεις παράνομων ουσιών. Σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, είχε καταγγείλει την νόμιμη χρήση τους από την εν λόγω εταιρία και παράλληλα είχε καταδικάσει και έντονα επικρίνει, την αντιμετώπιση ως παράνομη και καταδικαστέα, κάθε καλλιέργεια τέτοιων ουσιών στην χώρα του. Είχε μάλιστα τονίσει πως δεν γίνεται σε αυτήν την αμερικανική εταιρία να θεωρείτε νόμιμη την εμπορεία τέτοιων ουσιών ενώ σε εμάς να την θεωρείτε παράνομη. Εμείς, είπε, τις καλλιεργούμε και τις εξάγουμε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, για τις ίδιες που τις πουλούσαν και η εταιρία Bayer.

Όσα και να γράψω είναι λίγα και από όποια μεριά και να το δει κάνεις, βρωμάει σαπίλα. Δεν ξέρω καθόλου ποιος τα καλλιεργεί και ποιος τα επεξεργάζεται. Ούτε ξέρω ποιοι τα νοθεύουν και τα χαλάνε. Δεν ξέρω ποιοι κερδίζουν και πόσα ούτε πόσο πωλούνται. Αυτό που ξέρω και Αυτό που βλέπω Είναι εικόνες ντροπής και αηδίας σε πλατείες και σε στενάκια, σε μια χώρα που θεωρείτε υπό ανάπτυξη και μοντέρνα και που συναποτελεί την ενωμένη Ευρώπη. Ανθρώπους να υποφέρουν και να βασανίζονται, ανθρώπους να αργοπεθαίνουν και που κάνεις δεν μεριμνεί γι’ αυτούς. Ανθρώπους που παρακαλούν για ελεημοσύνη όχι για να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία και στην χαρά και να φτιαχτούν, αλλά ένα βήμα πιο κοντά στο τέρμα.

Που είστε, εσείς που γεμίζεται υποσχέσεις, εσείς που πουλάτε ιδέες και σκοπούς, εσείς που κυβερνάτε τις τσέπες μας, εσείς που μεριμνάτε ώστε να μην μορφωνόμαστε και να μην βλέπουμε και ψάχνουμε την αλήθεια; Που είστε και τι κάνετε και για αυτούς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους σας; Γιατί, για εσάς, δεν υπάρχουν άνθρωποι, μόνο ψήφοι και λεφτά.


> Ksidias Yiannis < > uzuburu-buru.blogspot.com <
***Try to live your edreams, to rule your fears...***

5 Comments »

  • Όση οργή όση πίκρα κρύβει το άρθρο σου, άλλη τόση είναι και η αλήθεια που κουβαλάει. Καθημερινές σκηνές στα φανάρια, στα σκαλιά της εκκλησίας, στις πλατείες που κάνουν το στομάχι σου να δένεται κόμπο και τις τύψεις να ξεφυτρώνουν για το αν έκανες καλά που έδωσες ή δεν έδωσες... Μπράβο σου φίλε

  • Kαλημέρα!!! Ναρκωτικά εεε!!! Ένα θέμα που δεν χωράει, όντως Γιάννη σε λέξεις, γραμμές, σελίδες! Είναι παντού. Πόσοι απο εμάς δεν έχουμε χάσει φίλους απο αυτά. Πολύ καλή η ανάρτηση σου. Να'σαι καλά.

  • Πολύ καλό ποστ.Μπράβο Γιάννη.

    Τεράστιο θέμα που σηκώνει πολύ κουβέντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ναρκωτικά είναι, μαζί με το εμπόριο όπλων, η πιο επικερδής "επιχειρηματική" δραστηριότητα παγκοσμίως. Οι ισχυροί του κόσμου δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος γιατί αφενός είναι τρομερά δυνατοί οι έμποροι και αφετέρου τους συμφέρει να είναι ο κόσμος στη μαστούρα και να τον χειραγωγούν ευκολότερα. Βλέπουμε άλλωστε ότι οι έμποροι σπανίως καταλήγουν στη φυλακή ή σπανίως τιμωρούνται και αφήνονται ελεύθεροι να ασκούν εμπόριο θανάτου. Μια βόλτα να πάει κανείς στο Πολυτεχνείο (της Πατησίων) θα δει ντάλα μεσημέρι να γίνεται αγοραπωλησία ουσιών. Εγώ όταν περνάω απο κει πραγματικά οργίζομαι. Είναι δυνατόν να αφήνουμε συνανθρώπους μας να καταστρέφονται έτσι και να μην κάνουμε τίποτα;

  • Nα πω την αληθεια θα ηθελα να δοκιμασω χασις εστω για μια φορα. Ναι, ανηκω στην μειοψηφια που δεν εχει δοκιμασει. Τεραστιο το θεμα, και μπορεις να γραψεις πολλα. Εγω απλα, θα αναφερω καποιους στιχους του Σταματη Μεσημερη: "Οχι σε ολα που κουρελια κανουν τα ονειρα μου"

  • ti na proto pei kaneis???
    megalo thema kai poli oreo post...

    tha po mono merikous stixous pou nomizo pos teriazoun.....

    [...]
    "sigkritika eisai ... san na megaloses se kastro eisai... i den eisai???

    koita ti sou 'xo! rouxo!

    ola ta narkotika pou kaneis se ena stixo sou 'xo

    manitaria na tin deis san UFO

    xapia gia to mpoufo

    koka gia ton pousio

    preza an eisai gia ton founto

    TO MIALO EINAI APO MONO TOU OPIOUXO

    oso gia ton aristouxo menei sto xasisi to vitaminouxo kai 'xei metro gia to kathe alkoolouxo!!!

    [...]

    TO PIO NIOSIMO EINAI AYTO POU SOU KAIEI TO KEFALI XORIS LIOSIMO!!!"

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.