ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ....2008

Πόσοι απο εσάς έχουν μακριά μαλλιά; Πόσοι;...Μάλιστα...Και εσείς που είστε μακρυμάλληδες φλερτάρετε σε δημόσιο χώρο;

Παλι καλά που δεν βρίσκεστε στη Σαουδική Αραβία γιατί θα βρίσκατε τα ονόματά σας σε λίστες καταζητούμενων της αστυνομίας!!


Μέσα σε όλα τα κουλά που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα, όπου περνάει μόνο ο λόγος του απόλυτου μονάρχη (σε συμφωνία πάντα με το Κοράνι), συνέβη άλλο ενα περιστατικό που δείχνει πως είναι η ζωή των νέων στις αραβικές χώρες όπου επικρατεί η μουσουλμανική θρησκεία.
Σύμφωνα λοιπόν με ένα άρθρο που διάβασα ένας απο τους τοπικούς κυβερνήτες στη Σαουδική Αραβία έδωσε εντολή στην αστυνομία να κουρεύει (και να φυλακίζει προσωρινά βεβαίως) όσους νεαρούς τολμούν να φλερτάρουν δημοσίως!! Οπως γράφουν πολλές τοπικές εφημερίδες, ο πρίγκιπας Φαχντ μπιν Μπαντρ έδωσε την παραπάνω εντολή όταν παρατήρησε ομάδα μακρυμάλληδων νεαρών να παρενοχλούν (λέμε τώρα...) μια παρέα μαθητριών, που μόλις είχαν φύγει απ’ το σχολείο τους.
Διπλό το… αμάρτημα για τους νεαρούς, οι οποίοι όχι μόνο φλερτάρουν δημοσίως, πράγμα απαγορευμένο για τα τοπικά ήθη, αλλά διατηρούν και μακριά μαλλιά, πράγμα επίσης απαγορευμένο για τους αυστηρούς ισλαμιστές.

Σίγουρα αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός αυτής της χώρας, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως κάτι που είναι τόσο απλό και καθημερινό για εμάς, αποτελεί αδικημα σε μερικές χώρες που μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή!!

ΑΣΧΕΤΟ
Μιας και ανέφερα τη λέξη μακρυμάλληδες αξίζει να σας παρουσιάσω και εναν τύπο που, συμφωνα με τα παραπάνω, αν παρυσιαζόταν στην Σαουδική Αραβία μπόρει να αντιμετώπιζε και την θανατική ποινή!!
Ένας άντρας, από την Αυστραλία, δηλώνει πως έχει να κουρευτεί και να ξυριστεί εδώ και δέκα χρόνια! Ο κύριος Phil Moore με τα μακριά μαλλιά και γενιά του έχουν γίνει μεγάλη ατραξιόν στην περιοχή Elmhurst.
Ο 42χρονος άντρας δηλώνει πως δεν έχει επισκεφθεί κουρέα εδώ και δέκα χρόνια ενώ δεν σκοπεύει να το κάνει ούτε στο άμεσο μέλλον! Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του εν λόγω άντρα είναι ο 15χρονος γιος του που προσπαθεί να αντιγράψει τον πατέρα του, ωστόσο έχει πολύ δρόμο μπροστά του…


4 Comments »

  • Πολύ καλό θεματάκι, με πολύ ενδιαφέρον. Είναι απίστευτο το πόσο πίσω είναι οι αραβικές χώρες. Είναι φοβερά αναχρονιστικά τα κοινωνικά τους συστήματα. Και δυστυχώς όλος αυτός ο αναχρονισμός βασίζεται πάνω στον θρησκευτικό φανατισμό και την τυφλή πίστη σε "ιερά" κείμενα.

    Πάντως αυτό που λες σχετικά με την απαγόρευση του φλερτ στις συγκεκριμένες χώρες ισχύει 100%. Ένας συγγενής μου είχε πριν 2-3 χρόνια μία πρόταση να πάει να δουλέψει στη Σ.Αραβία και ο λόγος που δεν πήγε ήταν ακριβώς αυτός. Έμαθε ότι ακόμη και αν κοιτάξει μία κοπέλα σε δημόσιο χώρο υπάρχει πιθανότητα να μπλέξει άσχημα με τις αρχές...

    ΥΓ: Απίστευτος ο μαλλιάς! Το συνέδεσες ωραία με το θέμα σου.

  • gravatar Ανώνυμος

    A,6 χρονια τα μεγαλωνω!!!! Δεν παω!!! (Παλι καλα που δεν τους κοβουνε τιποτα αλλο!!)

  • A re asimoni kai ego molis 2 kai tha mou ta parei i mama patrida gamo ti mou!!!!!!!!

    diladi ama eisai kouremenos mporeis na flertareis averta???den eksigeis....

    oreo thema

  • Καλησπέρα,

    τι άλλο θα ακούσουμε! Μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Σε λίγο θα μας πουν αυτοί οι απίστευτοι τύποι που κεβερνούν την ΣΑ πως θα φυλακίζουν τον κόσμο επειδή είναι αξύριστοι ή επειδή έχουν τσίμπλες στο μάτι! Ήμαρτον πια με τα κολλημένα μυαλά!!

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.