ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2(;)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Γιώργος Δώνης αυτές τις μέρες είναι σίγουρο πως θα δυσκολεύονται να κοιμηθούν τα βράδια …
Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δέχτηκαν σβουριχτά χαστούκια από την Ανόρθωση και την Ομόνοια αντίστοιχα και το έργο «πρόκριση» για τις ελληνικές ομάδες φαίνεται να μην έχει καλό τέλος…

Μοιάζει απίστευτο αυτό που συνέβη αλλά είναι πραγματικότητα, οι ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις ή μάλλον καλύτερα οι δύο πρωταθλητές της Superleague (ένας στα χαρτιά και ο άλλος στο γήπεδο όπως έχει επικρατήσει να λέγεται) βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Ουέφα.

Με την εικόνα που έδειξαν και οι δύο ελληνικές ομάδες, μόνο θαύμα θα πρέπει να θεωρείται η ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός διαθέτουν παίχτες δυο κλάσεις πάνω από αυτούς των κυπριακών ομάδων και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε περίπτωση αποκλεισμού κατά τη γνώμη μου.

Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί ίσως να την είχαν ψιλιαστεί πως η ομάδα ίσως να μην πάρει το αποτέλεσμα πρόκρισης (δεν ήταν και λίγα αυτά που είδαν στα φιλικά) αλλά σίγουρα δεν περίμεναν ένα Ολυμπιακό χωρίς αρχή, μέση και τέλος και το κυριότερο χωρίς τσαμπουκά. Μεγάλα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και λάθος επιλογές από τον κύριο Βαλβέρδε, ο οποίος ήταν «χαμένος» μετά τη λήξη του ματς.

Από την άλλη η ΑΕΚ, φάνηκε πως υποτίμησε πολύ την ομάδα της Ομόνοιας και έπαιζαν λες και ήταν βραδινή προπόνηση. Δύο ημίχρονα να έπαιζαν επιπλέον, γκολ δεν θα βλέπαμε από τον δικέφαλο, ο οποίος όσο πιο πολύ πέρναγε η ώρα, έπαιζε και χειρότερα . Ο Δώνης πρέπει επειγόντως να βρει το ευρωπαϊκό κοστούμι που φόραγε πέρυσι στο Αλκαζάρ.

Τώρά για τους επαναληπτικούς τι να πω;

Όλοι οι ΑΕΚτζήδες θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που ο Χουανφράν έχει καλά αντανακλαστικά και αλτικές ικανότητες…Τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα με δύο γκολ στην πλάτη της ΑΕΚ. Το 0-1 είναι περίεργο σκορ και στο παρελθόν πολλές φορές έχει ανατραπεί (όλοι οι παναθηναϊκοί θυμούνται τους αγώνες με την Πόρτο με το γκολ του «Μανωλάκη» εκτός και το ναυάγιο μετά στη Λεωφόρο). Το θέμα είναι όμως πως η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική και αν παρουσιαστεί έτσι και μετά δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση.

Το 3-0 της Ανόρθωσης είναι σκορ πρόκρισης…ξεκάθαρα. Τώρα θα μου πεις μπάλα είναι και όλα γίνονται, στο Καραϊσκάκη θα παιχτεί το ματς, μπορεί να ξυπνήσει ο κοιμώμενος δαφνοστεφανωμένος έφηβος. Ο Κετσπάγια όμως δεν νομίζω να μην τα υπολογίζει όλα αυτά και πιστεύω πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί όπως αρμόζουν οι συνθήκες. Φαίνεται πως η ομάδα της Ανόρθωσης είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Επίσης είχαν αφήσει να εννοηθεί οι άνθρωποι της ομάδας πως δεν τους χάλασε κιόλας η κλήρωση με τον Ολυμπιακό…κάτι παραπάνω ήξεραν!

Για να δούμε…για να δούμε…

7 Comments »

  • Τον Δώνη τον θυμάμαι στη Λάρισα που πάντα τα είχε με τους διαιτητές, όχι ότι οι διαιτητές μας είναι διαιτητάρες και δεν θέλουν κράξιμο. Τώρα με ποιόν θα τα βάλει? :ο)

  • Μόνο με τον εαυτό του μπορεί να τα βάλει..Έχει το ελαφρυντικό πως ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με την ΑΕΚ βέβαια.

    Το 4-3-3 που θέλει να εφαρμόσει πάντως έχει κάνει τον δικέφαλο να προγματοποιεί ευκαιρίες για γκολ με το σταγονόμετρο.

    Όπως πολλλοί αναφέρουν ήταν η χειρότερη ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό...

    Πιστεύω πως θα δούμε διαφορετική ΑΕΚ στον επαναληπτικό, αλλά και διαφορετική Ομόνοια επίσης.

    Με λιγότερες ομάδες φέτος στην Ευρώπη, είναι ευκαιρία που πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά έτσι ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως δεν το βλέπω να γίνεται...

  • Σωστά, που ν' αρπάξουμε τις ευκαιρίες.... Αν και ο Εγκωμίτης το είπε, οι Κυπριακές ομάδες δεν είναι όπως ήταν.
    Πάντος ο Δώνης τον Μπλάνκο τον έσβησε --ομολογώ ότι ο Μπλάνκο δεν μου άρεσε ποτέ σαν παίχτης. Δεν έχει τεχνική, είναι όμως έξυπνος και στήνεται καλά και αυτό μετράει.

  • Σίγουρα οι κυπριακές ομάδες εχουν ανεβεί αλλά και πάλι δεν νομίζω πως υπάρχει σύγκριση με τους τρεις μεγάλους της Ελλάδας...

    (Αραγε ποιός συμπαθεί τον Μπλάνκο τελικά?)Στο 4-3-3 δεν ξέρει να την σπάει, αλλά και πού να την σπάσει αφού δεν υπάρχουν σοβαρά εξτρέμ στην ΑΕΚ..Το γκολ το έχει, το'χει αποδείξει άλλωστε αλλά χρειάζεται κάποιον δίπλα του για να αποδώσει.

    Βασικά στην ΑΕΚ μόνο αυτός τη βάζει στο πλεχτό αν το σκεφτείς...άντε και ο εντίνιο και απ'τα στημένα ο ριβάλντο.Ο Σκόκο δεν είναι σκόρερ, ξέρει μπάλα όμως...

    Μάλλον ο Δώνης πρέπει να αναθεωρήσει πριν έρθουν τα χειρότερα..

  • Νομίζω πως και τα δύο παιχνίδια εξαρτώνται ξεκάθαρα από τις δύο ελληνικές ομάδες. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω μ΄ αυτό τις δύο κυπριακές ομάδες, που πέτυχαν δύο σπουδαία αποτελέσματα, πιστεύω πως ένας στοιχειωδώς σοβαρός Ολυμπιακός και μια στοιχειωδώς σοβαρή ΑΕΚ μπορούν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση. Tο θέμα είναι, μπορούν να παρουσιαστούν διαφορετικοί; Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει κι άλλους ...τρόπους να το καταφέρει, αφού ήδη καλλιεργείται ένα κλίμα "συσπείρωσης" - λέγε με συνθήκες τρομοκρατίας τύπου Ριζούπολη - τόσο μέσα από τους κόλπους των οπαδών του όσο και μέσα από τον Τύπο.

    Για την ΑΕΚ τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα από την άποψη ότι ούτε χθες φάνηκε βελτιωμένη. Βέβαια θα έχει διαφορετική σύνθεση στην Κύπρο, αλλά και πάλι θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της για να προκριθεί.

  • Gatti ένας από τους "θρυλικούς" τρόπους που χρησιμοποιεί η ομάδα του Πειραιά είναι και η άρνηση της διοίκησησς να δώσει το 5% των εισητηρίων στους οπαδούς της Ανόρθωσης(ποσοστό που ορίζεται απο την Uefa).

    Αντ'αυτού παραχωρούν 500 εισιτήρια, όσα είχαν παραλάβει για το πρώτο ματς...Η Ανόρθωση μπορεί να προσφύγει στην Uefa αλλά δεν είναι και η πιο γρήγορη διαδικασία...

    Τέσπα πιστεύω πως οι κυπριακές ομάδες δεν έχουν τάσεις αυτοκτονίας και δεν έχουν κανένα λόγο να αγχωθούν.Θα παίξουν την μπάλα που ξέρουν.

    Ο Ολυμπιακός σε όποιο ματς τον είδα ήταν μετριότατος ως κακός με τα λάθη να μην μειώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

    Η ΑΕΚ είναι δυσλειτουργική κυρίως στην επίθεση αλλά που και που παρουσιάζονται μερικά προσωπικά λάθη στην άμυνα.

    Δεν καταστροφολογώ σε καμιά περίπτωση. Όλα αυτά είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν, αλλά στην παρούσα φάση είναι κρίσιμης σημασίας...

    (Κρατάω πάντα και μια πισινή με τις κυπριακές ομάδες γιατί υπάρχει και ο αστάθμιτος παράγοντας ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Δεν είναι και λίγα αυτά που έχουν γίνει...)

  • @fubu:Συμφωνώ μαζί σου.Το 4-3-3 δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ ούτε κατά προσέγγιση.

    Μα καλά, τι έχουν πάθει όλοι οι προπονητές στην Ελλάδα και θέλουν να παίζουν 4-3-3;Τι μανία είναι αυτή;Είναι πολύ απαιτητικό σύστημα και απαιτεί παίκτες ποιότητας που σίγουρα οι περισσότερες ελληνικές ομάδες δεν διαθέτουν.

    Για τους επαναληπτικούς δεν ξέρω τι να πω.Σίγουρα και στο δικό μου μυαλό στριφογυρίζει η ιδέα ότι ο Ολυμπιακός θα διαμορφώσει το "κατάλληλο" κλίμα ώστε να πάρει την πρόκριση...Αλλά από την άλλη η Ανόρθωση φαίνεται ότι έχει αρκετά δυνατή ομάδα,ή τουλάχιστον τόσο δυνατή όσο χρειάζεται για να υπερασπιστεί ένα 3-0.Είμαι μπερδεμένος.Το μόνο σίγουρο είναι ότι σ'αυτό το ματς μπορούν να συμβούν τα πάντα.

    Την ΑΕΚ τη βλέπω πολύ χλωμη για πρόκριση...Αν και ο fubu έχει δίκιο.Το 0-1 είναι πράγματι πονηρό και "δύσκολο" σκορ.Πάντως δίνω περισσότερες ελπίδες στην Ομόνοια.

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.