Λάτσιο-ΠΑΟΚ : 2-0 (Φιλικό προετοιμασίας)

Στους 2,5 μήνες που υπάρχει αυτό το μπλογκ δεν έχω κάνει ούτε μία ανάρτηση που να αφορά αποκλειστικά την ομάδα μου,τον ΠΑΟΚ.Αυτό έγινε γιατί στον ΠΑΟΚ φέτος οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σηκώνει πολύ,μα πάρα πολύ, συζήτηση και ως εκ τούτου απαιτείται καλή ενημέρωση και ψύχραιμη σκέψη. Πολλές φορές πήγα να φτιάξω άρθρο σχετικά με την αποτίμηση των φετινών μεταγραφών και του ρόστερ,αλλά πάντα σταμάταγα γιατί θέλω πρώτα να ολοκληρωθούν οι κινήσεις της ομάδας (μας λείπουν ένας στόπερ και ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας) και μετά να γράψω κάτι συνολικό.Σήμερα που έχω λίγο χρόνο και επίσης έχω πρόσφατα τα σημαντικά φιλικά με Πιερικό,Ουντινέζε και Λάτσιο θα γράψω λίγα πράγματα με αφορμή το παιχνίδι με την τελευταία που τελείωσε πριν λίγες ώρες στο Ολίμπικο.Συνολικά τη γνώμη μου για την πορεία του ΠΑΟΚ από το Μάη μέχρι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα τη γράψω μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών.


Σήμερα (χτες για την ακρίβεια) δώσαμε το πιο δυνατό φιλικο της προετοιμασίας μας απέναντι στη Λάτσιο μέσα στο Ολίμπικο.Το ματς αυτό,αν και φιλικό,είχε κάποιες ιδιαιτερότητες.Πρώτον, η Λάτσιο είχε στήσει πριν το ματς μία μίνι γιορτή καθώς παρουσίασε τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα.Στο φιλικό αυτό γίνονταν κατά κάποιο τρόπο τα αποκαλυπτήρια της νέας Λάτσιο και γι'αυτό το λόγο βρέθηκαν στο γήπεδο πάνω από 15.000 οπαδοί της.Δεύτερον,ο Κονσεϊσάο επέστρεψε απόψε στην έδρα της ομάδας με την οποία πέρασε τα καλύτερά του χρόνια ποδοσφαιρικά κατακτώντας αρκετούς τίτλους.Οι δηλώσεις του πριν το ματς ότι επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στους Λατσιάλι καθώς και το θερμό χειροκρότημα των Ιταλών προς αυτόν καταμαρτυρούν τη φόρτιση του Πορτογάλου.Τρίτον,ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αγωνιστεί με κάποιες απουσίες και κάποιους ανέτοιμους παίκτες.Γκαρσία,Αναστασάκος και Αθανασιάδης ήταν απόντες ενώ Χαλκιάς,Μάρκος Αντόνιο και Μουσλίμοβιτς αγωνίστηκαν μεν, αλλα ήταν ανέτοιμοι ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.Τέταρτο,οι οπαδοί του ΠΑΟΚ,μέσα στο κατακαλόκαιρο,μία ανάσα πριν τον 15αύγουστο που στην Ελλάδα δεν κινείται τίποτα,εκδήλωσαν για μία ακόμη φορά την απόλυτη στήριξή τους στην ομάδα και στην προσπάθεια της διοίκησης Ζαγοράκη να ξαναστήσει τον ΠΑΟΚ στα πόδια του.Βρέθηκαν λοιπόν στη Ρώμη 600(!) περίπου ΠΑΟΚτσήδες,η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πήγαν εκεί οδικώς από τη Βόρεια Ελλάδα!

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα λοιπόν μπήκε η ομάδα στο χορτάρι του Ολίμπικο για να παίξει μπάλα.Ο Σάντος έστησε την ομάδα με το κλασικό,φέτος,4-2-3-1,το οποίο απ'ό,τι φαίνεται θα είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει περισσότερο φέτος.Ιδού η 11άδα:

Οι αλλαγές σε σχέση με το φιλικό απέναντι στην Ουντινέζε είναι η είσοδος του Σνάουτσνερ στη θέση του Αραμπατζή και του Βιερίνια στη θέση του Κωνσταντινίδη.

Ξεκινάει λοιπόν το ματσάκιον και μόλις στο 3' αμολάει ο Ματουζάλεμ μια σουτάρα έξω από την περιοχή και η μπάλα σχεδόν στο παραθυράκι.Ευθύνη ο Χαλκιάς δεν λες ότι είχε εν αντιθέσει με τον Μπαλάφα και-κυρίως-τον Βερόν που άφησαν τον αντίπαλό τους να φτάσει με ευκολία έξω από την περιοχή και να σουτάρει ελεύθερος. Καπου εκεί ήρθαν στο μυαλό όλων των ΠΑΟΚτσήδων οι μνήμες της περσινής σεζόν.Ότι δηλ οι παίκτες θα πάθουν τα ψυχολογικά τους και δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα στο υπόλοιπο του ματς.Αυτό όμως δεν συνέβη και η ομάδα στο 6' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο όμως να αποκδεικνύει και πάλι ότι το γκολ δεν το'χει.Τετ α τετ βγήκε μετά από ωραία μπαλιά αλλά το σουτ του δεν ήταν καθόλου καλό.Γενικά η ομάδα μετά το γκολ που δέχτηκε απειλήθηκε σοβαρά μόνο από μια φάση δοκάρι του Ρόζεναλ,ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και είχε και κάποιες ευκαιρίες με Βιερίνια και Βερόν καθώς και ένα γκολ του Ίβιτς που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.



Συνολικά από το πρώτο ημίχρονο μου έμεινε η ίδια εντύπωση που μου είχε μείνει μετά τα φιλικά από Πόρτο και Ουντινέζε.Ότι δηλαδή η ομάδα κυκλοφορεί την μπάλα με άνεση,έχει παίκτες με χαρακτήρα που μπορούν να κρατήσουν στα δύσκολα,ότι έχει μια σιγουριά στα μετόπισθεν λόγω Κοντρέρας και ότι μπορεί να δημιουργεί φάσεις για γκολ σχετικά εύκολα.Αυτά, για όσους έβλεπαν τον ΠΑΟΚ πέρυσι,είναι μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ βελτίωση.Είναι πράγματα που δεν τα είχαμε πέρυσι ούτε στο ελάχιστο.Στα αρνητικά τώρα,που ήταν για πρώτη φορά στα μέχρι στιγμής φιλικά τόσα πολλά:η κακή ανασταλτική λειτουργία του κέντρου από τη στιγμή που ο Μπαλάφας δεν πήγε καλά,η μεγάλη αδυναμία μας στο να βάλουμε την μπαλα στο πλεχτό παρότι κάνουμε φάσεις και η φοβερή έλλειψη ταχύτητας του Ίβιτς που κοστίζει στην ομάδα ειδικά όταν κυνηγάμε το σκορ.

Το β' ημίχρονο δεν προσφέρεται για πολλά σχόλια.Στην ομάδα μπαίνει ο Μάρκος Αντόνιο στη θέση του Κοντρέρας,ο Ηλιάδης στη θέση του Μπαλάφα,ο Αραμπατζής στη θέση του Σνάουτσνερ και ο Μπακαγιόκο στη θέση του Μουσλίμοβιτς.Με το που ξεκινάει σχεδόν το ημίχρονο παίρνει την μπάλα ο Μεγκνί κάπου από τα πλάγια,περνάει με ευκολία 2-3 παίκτες του ΠΑΟΚ (ο Ηλιάδης που ως αμυντικό χαφ έπρεπε να τον κόψει έκανε ένα τάκλιν αλλού γι'αλλού) σούταρε,η μπάλα βρήκε κάπου και κατέληξε στα δίχτυα.Ίδιο σκηνικό λοιπόν με το α' ημίχρονο.Με τη διαφορά ότι η Λάτσιο κατέστρεψε το ματς κάνοντας υπεβολικά πολλές αλλαγές-και μάλιστα μία μία και όχι μαζεμένες-με αποτέλεσμα αντί για μπάλα να έχουμε συνέχεια διακοπές.Παρολαυτά ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου και είχε και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις μετά από ωραία πάσα του Μπακαγιόκο στο Λάκη,εξαιρετική σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά του Ηλιάδη.



Συνολικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια εικόνα και έβγαλε και πολλά "κουσούρια" σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά που όλα κύλαγαν ρολόι.Ο Μουσλίμοβιτς ηταν αρκετά καλός και φαίνεται ότι θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ.Μπορεί να παίξει μόνος του μπροστά,όπως θέλει ο Σάντος να παίζει,αφού είναι δυνατός και δίνει μάχες ενώ είναι και αρκετά γρήγορος για το ύψος του και έχει και την ικανότητα να βγάζει όμορφες μπαλιές στον Ίβιτς που μπαίνει από πίσω.Το πρόβλημα είναι ότι ο Μουσλίμοβιτς παίζοντας ως target man,ναι μεν "σπάει" την μπάλα για τους παίκτες που έρχονται από πίσω,αυτοί όμως δεν έχουν την ικανότητα να πετύχουν το γκολ.Έτσι η ομάδα εμφάνισε σήμερα και πάλι το περσινό πρόβλημα στο γκολ.Ο Ίβιτς παίρνοντας την μπάλα στα πόδια δεν έχει τη δυνατότητα να τρεξει με αυτή και κοιτάει να δώσει ασιστ,ο Κονσεϊσάο το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να βγάζει σέντρες από τα πλάγια ενώ ο Βιερίνια δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη.Γι'αυτό ο Σάντος ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το 4-4-2 με Μουσλίμοβιτς και Αθανασιάδη(ή Μπακαγιόκο) μπροστά.Στο κέντρο ελπίζω τα όποια ανασταλτικά προβληματα δείξαμε σήμερα να λυθούν με την είσοδο του Γκαρσία στην 11άδα.Ο Βερόν είναι φοβερός παίκτης αλλά θέλει κόφτη από πίσω γιατί μόνος του δεν...Στην άμυνα ο Μαλεζάς είναι πολύ βελτιωμένος αλλά με γρήγορους επιθετικούς θα έχει προβλήματα.Μια μεταγραφή στόπερ είναι αναγκαία γιατί ο Μαρκος Αντόνιο δεν μου γεμίζει το μάτι...

Η ομάδα γενικά πάει καλά αλλά θέλει ακόμη δουλιά.Και έχει μπροστά της 20 μέρες για να δουλέψει.Ευτυχώς που φάγαμε τη μίνι σφαλιάρα σήμερα γιατί όλα πήγαιναν καλά μέχρι τώρα και δεν θέλει και πολύ να καβαλήσεις καλάμι...

10 Comments »

  • Δεν έχω καθόλου φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ από τα φιλικά, μόνο για τις μεταγραφές έχω διαβάσει. Μεταγραφές που δεν επιτρέπουν πια στον Σάντος να μιλάει για ...σαρδέλες και αστακούς!
    Θα είναι και η δική του χρονιά κρίσης. Ανεξάρτητα τώρα από αυτό, ένα θέμα που βλέπω ότι παρατηρείται σε πολλές ομάδες, είναι πως υπάρχουν πολλοί προπονητές που θέλουν να παίξουν με σύστημα 4-2-3-1 ή 4-3-3 και τελικά καταλήγουν στο "κλασικό" 4-4-2 γιατί δεν τους βγαίνουν τα ...κουκιά. Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να θέλεις να παίξεις ένα σύστημα και να επιλέγεις (ή να επιλέγουν για λογαριασμό σου) παίκτες που δεν ταιριάζουν σ΄ αυτό;

    Πιστεύω κι εγώ ότι θα βοηθήσει ο Γκαρσία (καλά μιλάμε για μεγάλη ΦΑΤΣΑ, όπως τον είδα από το αεροδρόμιο και νομίζω ότι το στιλάκι του ταιριάζει στον ΠΑΟΚτσή οπαδό, ελπίζω να μην κάνω λάθος).
    Για τον Χαλκιά έχω τις αμφιβολίες μου. Τον Κωστάκη τον αγαπάω, στενοχωρήθηκα όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι έχει εξαιρετικά προσόντα, αλλά όταν κάνει τη γκάφα την κάνει χοντρή. Φοβάμαι ότι θα σας λείψει ο Φερνάντεζ. Μακάρι να πέσω έξω.

  • Θα συμφωνήσω μαζί σου gatti.Πράγματι ο Σάντος φέτος δεν έχει καμία μα καμία δικαιολογία.Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η διοίκηση όχι μόνο του έφερε τους παίκτες που ζήτησε αλλά και κάτι παραπάνω (Γκαρσία) και ότι είναι ικανοποιημένος.Έχει φτιάξει λοιπόν την ομάδα μόνος του,κάνει τη δουλιά του απερίσπαστος και δεν δικαιολογείται να μην πετύχει τον στόχο που ο ίδιος έθεσε από πέρυσι για φέτος:έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Το 4-2-3-1 που θα παίξει ο Σαντος θα μας βοηθήσει νομίζω αρκετά στα δύσκολα ματς του πρωταθλήματος διότι είναι σύστημα που σου επιτρέπει να έχεις γεμάτο κέντρο και να παίζεις και με αντεπιθέσεις.Τώρα απέναντι σε ομάδες που θα κλειστούν στην άμυνά τους στην Τούμπα δεν ξέρω αν θα αποδώσει αυτό το σύστημα.Δεν νομίζω πάντως...Πιστεύω ότι η παρουσία του Μουσλίμοβιτς δίνει την ευκαιρία στον Σάντος να βάλει δίπλα του παρτενέρ τον Αθανασιάδη που είναι σκόρερ αλλά είναι "light" παίκτης.Ο Μουσλι θα κάνει τη βρώμικη δουλιά γι'αυτόν.

    Gatti έχεις κατανοήσει απόλυτα την ψυχολογία του ΠΑΟΚτσή!Ο ΠΑΟΚτσής θέλει πράγματι στην ομάδα του φάτσες σαν αυτή του Πάμπλο Γκαρσία.Καταλαβαίνεις πόσο πολύ τον έχουμε λατρέψει ήδη.Ο άνθρωπος μιλάμε ότι έχει δολοφονικό βλέμα.Θα μπορούσε άνετα να παίξει τον ισπανόφωνο μετανάστη αρχηγό συμμορίας σε αμερικάνικη ταινία!Και που να δεις πώς παίζει στο γήπεδο...Βαράει στο ψαχνό ο άνθρωπος...Μακάρι να μας βγει γιατί μας λείπει ένα τσεκούρι στο κέντρο.

    Με τον Χαλκιά θα έχουμε προβλήματα φέτος.Και δυστυχώς δεν προβλέπεται να πάρουμε αξιόλογο αναπληρωματικό.Κάποιον Ρίζο θα πάρουμε που πέρυσι έπαιξε σε μια μικρή ομάδα της Κύπρου και στην Ελλάδα έχει παίξει μέχρι Β' Εθνική.Οπότε θα μας λείψει ο Φερνάντες(ακόμη και ο μέτριος περσινός Φερνάντες...)

  • Ε βέβαια την έχω κατανοήσει την ψυχολογία του ΠΑΟΚτσή! Τόσους φίλους ΠΑΟΚτσήδες έχω! Τους έχω ζήσει, ξέρω πώς μιλάνε, τι τους αρέσει τι τους χαλάει. Σου λέω ότι όταν τον είδα τον Γκαρσία στο αεροδρόμιο ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ! Αυτό το άγριο βλέμμα, το ότι δεν έσκασε ένα χαμογελάκι και το ύφος του που νόμιζες ότι σε λίγο θα ανοίξει το στόμα του και θα πει στα ελληνικά: "Τι είναι αυτά ρε φιλλαράκι;".
    Τέλειο τον βρήκα! Τέλειο! Ελπίζω να είναι εξίσου τέλειος μέσα στο γήπεδο! Γιατί είναι πραγματικά φυσιογνωμία!

    ΥΓ. Είναι αλήθεια αυτό που διάβασα; Οτι οι οπαδοί της Λάτσιο στην παρουσίαση των μεταγραφικών τους αποκτημάτων αποδοκίμασαν τους μαύρους παίκτες τους; Μα, είναι δυνατόν;
    Κοίτα μην κάνετε κανα αστείο και αδελφοποιηθείτε με αυτά τα φασιστόμουτρα, γιατί διάβασα ότι κάποιος πέταξε μια τέτοια ιδέα!

  • Οι οπαδοί της Λάτσιο,για την ακρίβεια ένας πολύ συγκεκριμένος πυρήνας φανατικών,πάντα αποδοκιμάζουν τους μαύρους παίκτες ακόμη και αν ανήκουν στην ομάδα τους.Αυτός ο πυρήνας οπαδών,που δεν είναι και μικρός ποσοτικά,είναι γνωστός για τις νεοναζί πεποιθήσεις του.

    Μην μου λες τέτοια!Πού το διάβασες αυτό;Να αδερφοποιηθούμε εμείς με αυτά τα αποβράσματα;Δεν μ'αρέσει καθόλου,αν και δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί κάποια σημαντικά κομμάτια των οπαδών του ΠΑΟΚ κινούνται ιδεολογικά προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των οπαδών της Λάτσιο...

  • Σε ένα μικροαθλητικούλι στη Goalnews το διάβασα σήμερα. Αλλά διάβασα επίσης ότι οι ΠΑΟΚτσήδες "στράβωσαν" με αυτή την ιδέα, οπότε μάλλον δεν υπάρχει ανησυχία.

    Πάντως, πολύ σιχαμερή ομάδα η Λάτσιο!!!

  • Η αληθεια είναι πως ούτε εγώ δεν έχω δει καθόλου ΠΑΟΚ μεχρι στιγμής ...

    Ο Σαντος παντως πάντα είχε κόλλημα με το 4-3-3 αλλα πιστεύω πως θα είναι χοντρη μαλακία να στηριχτεί σε αύτο φέτος...Δεν έχει τους παιχτες που απαιτούνται και είναι πολυ αργος...

    Ο μαλακας ο ταβερνιαρης να βάλει τον Αθανασιαδη μεσα μην ανεβω πάνω... ειμαστε σοβαροί???βαλτε μεσα το ν πιτσιρικα που είναι και παιχταρασ και αφηστε τις μαλακίες και μην ακου για τον αλλο τον γιοκο-τσοκο Μπακαγιοκο γιατι δεν την βάζει ούτε με αίτηση

    Πολυ γκανγκστέρι ο Γκαρσία Θα έχουμε μεγαλή μαχη φετος με τον άλλο Γκαρσια τον Νατσο πανω στη Θεσσαλονίκη

  • O paok meta apo xronia exei ena polu kalo roster me empeirous paixtes alla kai neous me talento.

    Polu swsta opws eipes stepas ena stoper kai ena terma kai to puzzle tha itan oloklirwmeno.

    O Santos tha prepei na ekmetaleutei ti dunami pou parousiazei o paok sti mesaia grammi alla kai na desei tous neous paixtes (oi opoioi den einai kai ta kalutera paidia...).

    To mellon tha deiksei kata poso tha ta kataferei o portogalos... Efoson stoxos fetos einai i europi to ergo tou einai duskolo afou o aris kai o asteras tripolis fainontai dinates omades.

    Ta ektos paixnidia fetos elpizw na min einai toso pikra gia ton paok.

    Fetos exw tin aisthisi pws i epituxia einai monodromos gia ton zagoraki. An den pane kala ta pragmata vlepw megali fourtouna na erxetai...

    H aisiodoksia omws ksexeilizei me auta pou vlepoume oloi...

  • Παιδιά, ο Σάντος ούτε πέρυσι μπορούσε να την πει εκείνη την παπαριά περί αστακούς κτλ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσο άσχημη ομάδα, απλά ο προπονητής μας τους έριξε ψυχολογικά την ώρα που πονούσαν. Όχι τόσο πολύ τα λεγόμενά του αλλά ο τρόπος που έβγαλε τον εαυτό του απ' έξω, λέγοντας με άλλα λόγια, ότι δεν φταίει αυτός αλλά οι παίχτες. Καλά, μέρος της ομάδας δεν είναι και ο προπονητης;

  • @fubu:Πράγματι έχουμε καλό ρόστερ φέτος.Όπως έχω ξαναπεί ο Σάντος έχει τους παίκτες που ζήτησε.Άρα σωστά λες fubu ότι πρέπει να τους δέσει,να τους κάνει σύνολο.Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη δουλιά καθώς ο ΠΑΟΚ θα έχει φέτος περίπου 6-7 καινούργιους παίκτες στην ενδεκάδα!

    Τα 2 τελευταία κομμάτια του παζλ μπήκαν εχτές.Υπέγραψε ο τερματοφύλακας Δ.Ρίζος που προορίζεται για δευτερότριτος κίπερ και ήρθαμε σε προφορική συμφωνία με τον διεθνή Ουρουγουανό στόπερ Μπιζέρα της Κάλιαρι.Οπότε το ρόστερ είναι πλέον ολοκληρωμένο, εκτός εξαιρετικού απροόπτου.

    Η δύναμη του ΠΑΟΚ φέτος συμφωνώ ότι θα είναι η μεσαία γραμμή.Fubu βάζεις πολύ σωστά μια πτυχή που με απασχολεί κι εμένα πολύ.Το ότι μαζεύτηκαν πολλοί περίεργοι χαρακτήρες στην Τούμπα.Βερόν, Κονσεϊσάο,Γκαρσία,Ίβιτς, Μπακαγιόκο,Βιερίνια,Μουσλίμοβιτς είναι όλοι τσαμπουκάδες και εγωιστές και αν στραβώσει το κλίμα στην ομάδα δεν ξέρω ποιός θα μας γλιτώσει από διάλυση...Άσε που φέτος θα βγούμε πρωταθλητές στις κόκκινες κάρτες σίγουρα!

    Ο Ζαγοράκης θα κριθεί για την εξυγίανση της ΠΑΕ και όχι για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ.Αν μπορέσει να εξυγιάνει την ΠΑΕ ακόμη και αν αποτύχουμε να βγούμε Ευρώπη και χάσουμε τα έσοδα που συνεπάγεται αυτή,τότε μπράβο του.Πάντως στην εξυγίανση θα κριθεί.Σίγουρα ο ίδιος είχε θέσει πέρυσι,όταν ανέλαβε,ως στόχο τη 2η σεζόν να βγούμε Ευρώπη.Αλλά δεν θα είναι και καταστροφή αν δεν βγούμε,αρκεί να προχωρήσει η εξυγίανση.Και σε αυτον τον τομέα τα έχει πάει εξαιρετικά (αθλητικό κέντρο,σωστή οικονομική πολιτική,πολλά έσοδα,μείωση χρεών,ενότητα Διοίκησης-οπαδών-παικτών κτλ)

    Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ στο κατά πόσο θα στηρίξει ο κόσμος τον Σάντος.Στην πρώτη στραβή,που δεν θα αργήσει να έρθει,θα πέσουν να τον φάνε και θα πάρει η μπάλα και τον Ζαγοράκη αν προσπαθήσει να τον καλύψει και πάλι.

    Το ρεζιλίκι το περσινό με τα εκτός έδρας νομίζω ότι είναι αδύνατο να επαναληφθεί.Φέτος υπάρχουν και πολλές ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα,οπότε περιμένω τουλάχιστον 5 εκτός έδρας νίκες από την ομάδα.

    Η υπέρογκη αισιοδοξία που υπάρχει φέτος στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ μες στη χρονιά.Ελπίζω να βγω ψεύτης,αλλά αυτό νομίζω.

  • @panagiotis:Θεωρώ τον Σάντος εντελώς ανίκανο στον τομέα ψυχολογία.Με το περσινό ρόστερ ο ΠΑΟΚ πράγματι θα μπορούσε να έχει πάει πολύ καλύτερα.Πάντως είχε τη διακαιολογία ότι δεν έφτιαξε αυτός την ομάδα και γι'αυτο έκανα υπομονή και δεν ήμουν υπέρ της αντικατάστασής του,όσο και αν δεν άντεχα να βλέπω αυτό το εκτρωματικό ποδόσφαιρο που παίζαμε περυσι.

    Ο ίδιο ο Σάντος,από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα,έβαλε ένα στόχο:πρώτη χρονιά συμμάζεμα και ξεσκαρτάρισμα της ομάδας,2η χρονιά Ευρώπη,3η χρονιά ανταγωνιστική ομάδα που να μειώσει τη διαφορά της από τους 3 μεγάλους της Αθήνας.Το πρώτο κομμάτι κουτσά-στραβά έγινε.Η ομάδα πέρυσι δεν κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό,έφυγαν παίκτες που δεν άξιζαν,ήρθαν οι επιλογές του Σάντος και υπάρχει ενα ρόστερ άνω του μετρίου.Οπότε ο κύριος Σάντος φέτος θα κριθεί στα εξής:καλό ποδοσφαιρο από την ομάδα,πάθος σε όλα τα ματς και μάχη μέχρις εσχάτων για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ.Αν δεν τα πετύχει αυτά θα πρέπει να πάρει πόδι.

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.