Από G.W. BUSH σε W.C. BUSH...




Από χτες το βράδυ που το άκουσα στις ειδήσεις του Μέγκα δεν μπορώ να συνέλθω από τα γέλια.Διαβάστε την είδηση που ακολουθεί και θα καταλάβετε:

"Αποχαιρετιστήριο ...δώρο
Δημοψήφισμα στο Σαν Φρανσίσκο για την ονομασία εργοστασίου λυμάτων «Τζορτζ Μπους»

Σε συλλογή υπογραφών επιδόθηκαν οι πολίτες του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι πέτυχαν να διεξαχτεί το Νοέμβριο δημοψήφισμα για να δοθεί το όνομα του απερχόμενου προέδρου Τζορτζ Μπους σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων.

Η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος -που θα διεξαχθεί παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου- εγκρίθηκε αφού οι οργανωτές του κατάφεραν να συγκεντρώσουν 7.168 υπογραφές και τις υπέβαλαν στο τοπικό Τμήμα Εκλογών.

Το εργοστάσιο, στην περιοχή Όσιανσάιντ, ονομάζεται σήμερα Εργοστάσιο Ελέγχου Θαλάσσιας Μόλυνσης και προτείνεται να μετονομαστεί σε «Εργοστάσιο Λυμάτων 'Τζορτζ Ο. Μπους'».

Οι οργανωτές της πρωτοβουλίας τονίζουν ότι «κάνουμε σάτιρα, μια παράδοση που ανάγεται στην περίοδο της Αμερικανικής Επανάστασης. Προσθέτουν ακόμη ότι «κατά τη γνώμη μας το έχει κερδίσει με την αξία του γιατί είναι ένας πρόεδρος που ξεχνά τις συνέπειες των πράξεών του, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους».

Στην ιστοσελίδα, που αποκαλείται «Επιτροπή Προεδρικού Μνημείου του Σαν Φρανσίσκο», εικονίζεται η προεδρική σφραγίδα με έναν αετό να κρατάει δύο βεντούζες.

Από την πλευρά του πάντως ο βοηθός διευθυντή της Επιτροπής Δημόσιας Υγιεινής του Σαν Φρανσίσκο, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο, ανέφερε ότι η μετονομασία του εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 50.000 δολάρια. Το εργοστάσιο έχει τιμηθεί το 2004 από την κυβέρνηση Μπους με περιβαλλοντικό βραβείο για τη λειτουργία του.

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε σχολιάσει την πρωτοβουλία όταν ανέκυψε το θέμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters "

Πηγή:in.gr

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε.Οι Αμερικάνοι πολίτες έκατσαν και μάζεψαν υπογραφές ώστε ένα εργοστάσιο που επεξεργάζεται κάθε είδους βρωμιά να πάρει το όνομα του Τζωρτζ Μπους.Και μάλιστα κατάφεραν το θέμα να τεθεί σε επίσημη ψηφοφορία,καθώς βρήκαν χιλιάδες συμπολίτες τους που επιθυμούσαν να υπογράψουν αίτηση μετατροπής του ονόματος του Προέδρου τους σε συνώνυμο της βρωμιάς...Είναι σαν να μαζεύαμε εμείς υπογραφές ώστε να μετονομαστεί το δίκτυο αποχέτευσης σε ‘‘Δίκτυο Κώστας Καραμανλής’’.Σκεφτείτε πόσο γελοίο και υποτιμητικό θα ήταν αυτό για εκείνον και αναλογιστείτε τι χοντρή πλάκα σκάρωσαν οι Αμερικάνοι στον πρόεδρό τους.

Αυτό θα πει να σε σέβονται και να σε εκτιμούν οι πολίτες που κυβερνάς...

Ήδη κυκλοφορούν και τα πρώτα ανέκδοτα στις ΗΠΑ.Ένα από αυτά :

"Αγάπη μου πάλι χάλασε το καζανάκι.Να το φτιάξουμε προτού ξεχειλίσει ο Μπους!"

Όσοι την παλεύετε με τα αγγλικά πατήστε εδώ για να δείτε την καζούρα που κάνουν στον Μπους δύο δημοσιογράφοι σε αμερικανικό κανάλι με αφορμή την παραπάνω είδηση.

Προσωπικά συνυπογράφω την προσπάθεια αυτή των πολιτών της Φλόριντα,η οποία μου δίνει ιδέες για διάφορες ενδιαφέρουσες αλλαγές:

-Καταρχήν ο Μπους πρέπει να αλλάξει όνομα.Από G.W.Bush πρέπει να αναφέρεται πλέον ως W.C.Bush για ευνόητους λόγους...
-Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι "Σούπερ Μάριο" ίσως θα έπρεπε να αποκτήσει και άλλον πρωταγωνιστή πέρα από τον Μάριο και τον Λουίτζι.Μαντέψτε ποιός θα είναι...
-Μετά τη μετονομασία του εργοστασίου λυμάτων σε "George Bush",ο πλανητάρχης θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστήσει στην υπερπαραγωγή "H μεγάλη απόφραξη #2" στο πλάι του Κώστα Τσάκωνα.

-Εμείς εδώ στην Ελλάδα ίσως θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε: τον "Μπαϊρακτάρη" σε "Γυράδικο Κώστας Καραμανλής" και τα ποδηλατάδικα σε "Γιώργος Παπανδρέου".Ή μήπως τις βιοτεχνίες εσωρούχων σε "Παναγιώτης Ψωμιάδης"...;

Πάντως πέρα από την πλάκα και το αστείο του πράγματος,μπορούμε να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα για τους Αμερικάνους και τον τρόπο που δρουν και σκέφτονται.Πραγματικά,όσο περισσότερα πράγματα μαθαίνω για τον αμερικάνικο τρόπο ζωής τόσο πιο πολύ πιστεύω ότι είναι ένας λαός που είναι διατεθιμένος να κάνει το κάθε τι αρκεί να είναι παντελώς ανούσιο.Είναι ένας λαός που ιδρύει Σύλλογο ο οποίος αγωνίζεται ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να ντύνουν τα ζωάκια τους έτσι που να μην μένουν ακάλυπτα τα γεννητικά τους όργανα (κι όμως υπάρχει τέτοιος σύλλογος με καμιά 50αριά χιλιάδες μέλη!).Είναι ένας λαός που κάθεται και μαζεύει υπογραφές για να "κάνει πλάκα" στον πρόεδρό του,αλλά δεν του καίγεται καρφί αν η χώρα του είναι ο παγκόσμιος τσοπάνης που έχει εισβάλει σε δεκάδες κράτη στον πλανήτη σκορπώντας το θάνατο και τη δυστυχία.Βεβαίως,ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια,μεγάλη μερίδα Αμερικανών έχει κατανοήσει το ρόλο και τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις υποθέσεις του Ιράκ και του Αφγανιστάν.Αλλά απ’ό,τι φαίνεται η πλειοψηφία συνεχίζει να παραμυθιάζεται από κάτι επιχειρήματα τύπου "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" και "άξονας του κακού".Φυσικά και δεν μου φταίει σε τίποτα ο ίδιος ο λαός αλλά το σύστημα μέσα στο οποίο ζει,το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να "αποβλακώσει" και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του.

Για να επανέλθω στο θέμα,να πω ότι σχετικά με τη μετονομασία του εργοστασίου υπάρχει και η άλλη άποψη .Πολλοί υποστηρίζουν,λοιπόν, ότι η δουλιά που κάνει ένα εργοστάσιο λυμάτων είναι χρησιμότατη και ωφέλιμη για το κοινό καλό,καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της μόλυνσης της θάλασσας.Αντιθέτως η πολιτική που ασκήθηκε επί των ημερών του Μπους είναι κάθε άλλο παρά ωφέλιμη.Εν ολίγοις,οι υποστηρικτές αυτής της άποψης λένε ότι το εργοστάσιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να πάρει το όνομα ενός ανθρώπου σαν τον Μπους...!Δεν μοιάζουν να έχουν και πολύ άδικο...


4 Comments »

  • Πολύ καλό το ποστ και κατατοπιστικό. Δεν πρέπει να ξεχνάς πάντως ότι ούτε ο Ελληνικός λαός φημίζεται για την οξυδέρκεια του. Δεν νομίζω δηλαδή οτι διαφέρουμε και πάρα πολύ από τον μέσο Αμερικανό. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν.

    Καλό βράδυ!

  • Γειά σου Αλέξανδρε.

    Βεβαίως δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.Ο ελληνικός λαός (και γενικότερα η Ευρώπη) δεν έχει να "ζηλέψει" τίποτα πλέον απο τον αμερικανικο τρόπο ζωής και σκέψης.Απάθεια,αφιαφορία και "ωχ αδερφέ" έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας.Άλλωστε τόσες χιλιάδες αμερικάνικες ταινίες που μας προβάλλουν το "αμερικάνικο όνειρο" δεν πάνε στράφι...

    Καλό βράδυ Αλέξανδρε.

  • -Καταρχήν ο Μπους πρέπει να αλλάξει όνομα.Από G.W.Bush πρέπει να αναφέρεται πλέον ως W.C.Bush για ευνόητους λόγους...

    Oλα τα λεφτά το παραπάνω!

    Πολύ καλό το ποστ και άκρως ενημερωτικό. Δεν είχα ιδέα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    Δεν είναι πάντως η αναισθησία το πρόβλημα των Αμερικανών. Είναι η άγνοια. Δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν γνωρίζουν γεωγραφία, είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην όποια έννοια κουλτούρας γιατί η δική τους είναι επίκτητη και ακόμα και τις ειδήσεις τις μαθαίνουν στρεβλές.

    Θα μου πεις ότι σε μια εποχή που μας κατακλύζουν οι πληροφορίες, τα παραπάνω δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες. Οποιος θέλει να μάθει πραγματικά την αλήθεια την μαθαίνει. Δεν είναι όμως έτσι "κατασκευασμένοι" ώστε να ενδιαφέρονται για την αλήθεια. Δεν κουράζουν το μυαλό τους, προτιμούν να τους τα σερβίρουν όλα έτοιμα.

    Κι επειδή όπως είπε ο Αλέξανδρος παραπάνω, ούτε εμείς φημιζόμαστε για την οξυδέρκειά μας, ενώ από την άλλη είμαστε διάσημοι για την ...αμνησία μας, μη νομίζεις ότι απέχει πολύ ο καιρός που θα τους μοιάσουμε σε όλα τα άσχημα...

  • @gatti:Καλώς την!

    Συμφωνώ απολύτως σε ό,τι λες.Προσπάθησα κι εγώ στο ποστ να εξηγήσω ότι ο αμερικανικος λαός αυτός καθεαυτός δεν μου φταίει σε τίποτα.Η ευθύνη βαραίνει αυτούς που έχουν δημιουργήσει αυτό το απίστευτα βάρβαρο σύστημα που λέγεται "αμερικάνικη κοινωνία".Οι αξίες της,τα πρότυπα που προβάλλει,οι θεσμοί της είναι όλα προβληματικά.Αυτή μου η άποψη ίσως να φαίνεται ακραία αλλά αν το ψάξουμε λίγο θα δούμε ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.Και βεβαίως συμφωνώ ότι η ελληνική κοινωνία "εξαμερικανίζεται" μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

    Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό που λες ότι δεν γνωρίζουν ιστορία και γεωγραφία.Ξέρεις αυτό το πίστευα κι εγώ σε θεωρητικό επίπεδο,έχοντας δει τον υποψήφιο (το 2000) Τζωρτζ Μπους να μην μπορεί να απαντήσει πού βρίσκεται το Πακιστάν ή πού βρίσκονται τα Βαλκάνια και ποιοί είναι η ηγέτες των κρατών κτλ κτλ(αυτή η συνεντευξη θα μείνει στη μνήμη μου).Μέσα μου έλεγα "OK,απλά ο Μπους είναι ένα ηλίθιο πιόνι των επιχειρήσεων και δεν ξέρει την τυφλα του.Δεν μπορεί οι Αμερικανοι να ειναι τόσο αστοιχείωτοι".Έπαθα σοκ λοιπόν όταν μια ξαδέρφη μου που είχε πάει για σπουδές στη Γαλλία μου είπε ότι ειχε φίλους Αμερικάνους που δεν ήξεραν πού είναι ο Λίβανος και το Ισραήλ.Το ακομη πιο εξοργιστικό είναι ότι εκείνη την περίοδο(2006) το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν κάνει εισβολή στο Λίβανο και ήταν πρώτο θέμα παγκοσμίως.Και μιλάμε τώρα για νέους Αμερικάνους,φοιτητές, που σπούδαζαν στην Ευρώπη.Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αγνοούσαν την ύπαρξη του κράτους "Λίβανος"!Αν είναι δυνατόν!

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.