Συναυλίες-Καλοκαίρι 2008(20/7 έως 27/7)




Είχα υποσχεθεί εδώ ότι για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,στην αρχή κάθε εβδομάδας θα φτιάχνω ένα ποστ-σούμα όπου θα παρουσιάζονται οι πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες του επερχόμενου επταήμερου.Διάφορα τεχνικά προβλήματα δεν μου επέτρεψαν να τηρήσω την υπόσχεσή μου,αλλά σήμερα επανέρχομαι με τις κυριότερες συναυλίες από σήμερα μέχρι την επόμενη Κυριακή 27 Ιούλη.


Στην Αθήνα λιγοστεύουμε μέρα με τη μέρα καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων έχει ήδη φύγει για διακοπές.Πολλοί πιστεύουν ότι στην Αθήνα από τα μέσα Ιούλη μέχρι και τις 20 Αυγούστου δεν αξίζει να μείνει κανείς γιατί δεν έχει τι να κάνει.Μεγάλο ψέμα!Για ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα δείτε ότι οι επιλογές για να παρακολουθήσετε κάτι αξιόλογο τούτο τον καιρό στην πρωτεύουσα είναι ανεξάντλητες.Αν προστεθούν δε και το θερινό σινεμά,οι θεατρικές παραστάσεις,τα διάφορα δρώμενα και φεστιβάλ των δήμων,τότε μιλάμε για μια πόλη με άπειρες επιλογές.


ΑΠΟΨΕ (ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΗ 2008)


1)Rock ‘em all Festival
:Για τους λάτρεις του σκληρού ήχου απόψε στο Λυκαβηττό εμφανίζονται οι Venom, Iced Earth, Lacuna Coil, Meshuggah, Moonspell, Pain of Salvation.Πληροφορίες εδώ κι εδώ.


2)Β.Παπακωνσταντίνου-Γ.Ζουγανέλης-Σ.Μπουλάς-Χ.Θηβαίος στο “Δημοτικό Στάδιο Βάρης”.

Το σχήμα αυτό το είδα πριν μερικές εβδομάδες στο Βύρωνα.Όπως καταλαβαίνετε,επειδή μιλάμε για συναυλία με 4 καλλιτέχνες (συν την νεαρή Τζένη Χατζοπούλου και την Τάνια Κικίδη) βγαίνουν όλοι στη σκηνή για πολύ λίγο χρόνο.Δεν είναι δηλ ούτε συναυλία του Παπακωνσταντίνου ούτε του Θηβαίου αλλά όλων μαζί που μοιράζονται το χρόνο.Όποιος δεν έχει δει το συγκεκριμένο σχήμα καθόλου, σίγουρα πρέπει να προσπαθήσει να τους δει απόψε.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά εξαιρετικά τραγούδια,ενώ η παρουσία του Ζουγανέλη μπορεί να σας κάνει να δακρύσετε από τα γέλια,ειδικά αν τον βλέπετε για πρώτη φορά σε συναυλία.Εγώ πιθανότατα θα είμαι στη συναυλία,οπότε όποιος θέλει να ακολουθήσει ας κάνει ένα σχολιάκι και θα τα πούμε εκεί.

Είσοδος 20 ευρώ.Χρήσιμες πληροφορίες ίσως βρείτε εδώ.


3)Οι Encardia στην Καισαριανή:Το εξαιρετικό συγκρότημα Encardia ερμηνεύει ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας απόψε στο “Ανοιχτό Θέατρο Καισαριανής-Αντώνης Καλογιάννης”.

Τα τελευταία χρόνια έχω ανακαλύψει το μουσικό πλούτο της Κάτω Ιταλίας.Στη χώρα μας έχουν αναδειχθεί μια σειρά από συγκροτήματα και καλλιτέχνες που ασχολούνται με τον ιταλικό νότο.Ένα από τα σημαντικότερα είναι και οι Encardia τους οποίους δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω ακόμα ζωντανά.Επισκεφθείτε το πολύ καλής αισθητικής σάιτ του συγκροτήματος για να μάθετε περισσότερα και να ακούσετε τραγούδια τους.

Ώρα έναρξης 21.00.Είσοδος: 15 ευρώ.Φοιτητικό εισιτήριο: 8 ευρώ.Πληροφορίες εδώ.


ΑΥΡΙΟ (ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΗ 2008)


1)Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τους Νότη Μαυρουδή,Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,Αναστασία Μουτσάστου στο Βάκειο Θέατρο του Πειραιά. Μαζί τους οι σολίστες Παναγιώτης Μάργαρης στην κιθάρα, Τάκης Φαραζής στο πιάνο και Μάνος Αβαράκης στα πνευστά.

Ώρα έναρξης: 21.15.Είσοδος:15 ευρώ.Φοιτητικό-Μαθητικό εισιτήριο:10 ευρώ


2)Αφιέρωμα στο Γιώργο Κατσαρό με τους Σοφία Βόσσου,Ηλία Κλωναρίδη και Γιώργο Τσαρνά στο Αττικό Άλσος.Ώρα έναρξης: 21.00.Είσοδος ελεύθερη.


3)Ο Φοίβος Δεληβοριά στο Άλσος Ηλιούπολης ‘‘Δημήτρης Κιντής’’.Έναρξη:21.00.Είσοδος:10 ευρώ.


Φωτό:Μαυρουδής,Μάργαρης,Μουτσάτσου

Πληροφορίες και για τις 3 αυτές συναυλίες εδώ.


ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ 2008


1)Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου εμφανίζεται στο ‘‘Ανοιχτό Θέατρο Καισαριανής-Αντώνης Καλογιάννης’’ μαζί με το γυναικείο σύνολο κρουστών και εγχόρδων ‘‘Άρωμα γυναίκας’’.

Ώρα έναρξης 21.00.Είσοδος: 15 ευρώ.Φοιτητικό εισιτήριο: 8 ευρώ.Πηγή


2) Taksim trio στο ‘‘Σχολείον’’(Πειραιώς 52&Βενιζέλου)- Τρεις σημαντικοί Τούρκοι δεξιοτέχνες (H. Senlendirici κλαρινέτο, I. Tuncbilek σάζι, A. Dogan κανονάκι) ανοίγουν τη σειρά του Φεστιβάλ Αθηνών «Ήχοι του κόσμου» με ethnic fusion μουσικές απ' την οθωμανική κλασική μουσική στην jazz. Πληροφορίες εδώ


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ 2008


1)Dasho Curti: Ο Αλβανός ακορντεονίστας πρωταγωνιστεί στη μουσική παράσταση «Crama», που γεμίζει το θέατρο με τους ήχους των Βαλκανίων. Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: €8-15.

2)Η Sandra στην Τεχνόπολη: H ευρωπαία ιέρεια της disco-pop των 80s έρχεται στην Αθήνα .

Πληροφορίες για τις 2 παραπάνω εμφανίσεις εδώ


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ 2008


Νίκος Ξυδάκης και Νανά Μπινοπούλου στο ‘‘Ανοιχτό Θέατρο Καισαριανής-Αντώνης Καλογιάννης’’

Ώρα έναρξης 21.00.Είσοδος: 15 ευρώ.Φοιτητικό εισιτήριο: 8 ευρώ.Πηγή


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΗ


1)Μελίνα Ασλανίδου και Ραλλία Χρηστίδου στο Αττικό Άλσος.Είσοδος 5 ευρώ.Έναρξη 21.00.

Πηγή.

2)Στο μπαρ ‘‘Νόστος’’ στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος (Λούτσα) εμφανίζεται ο Γιάννης Χαρούλης.Έναρξη : 22.00

Καφέ ‘‘Νόστος’’-Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 28,Άγιος Νικόλαος-Λούτσα. Πηγή



ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΗ 2008


1)LABYRINTH MODAL ENSEMBLE :Το οκταμελές πολυεθνικό σχήμα, με μουσικούς απ' την Ελλάδα, την Περσία, την Ισπανία και το Ισραήλ, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας δείγμα της πολυσυλλεκτικής δουλειάς του. Συμμετέχουν: Ross Daly, Κ. Θωμά, Στ. Πετράκης, Z. Fresco, S. Aghaei, E. Lopez, Π. Παπαπετρόπουλος.
Στο ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ (Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου)
Στις 9 μ.μ. Εισιτ.: € 5. Πληροφορίες: 2103630706, Γραμμή του Δημότη (1595).
ΠΗΓΗ:Αθηνόραμα


2)ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ :Ο λαϊκός ερμηνευτής κάνει στάση στη Νέα Μάκρη, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2008.
Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη (πρώην αμερικανική βάση) , 2294058981.
Στις 9 μ.μ. Εισιτ.: € 15.
ΠΗΓΗ:Αθηνόραμα



6 Comments »

  • Ήμουν και εγώ εκεί... χιχιχιχι

  • Κι εγώ, κι εγώ...!

  • πω-πω - αυτή είναι ζωή !!!!
    Ο Χαρούλης είναι πολύ καλός πάντως.

  • Καλώς τον!

    O Γιάννης Χαρούλης είναι εξαιρετικός.Τον έχω δει λαιβ αρκετές φορές (4 ή 5).Η καλλιτεχνική του πορεία βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσιμο.Φαίνεται ότι αποφεύγει (ευτυχώς) τη σκιά του Νίκου Ξυλούρη.Εννοώ ότι προς το παρόν (ευτυχώς) δεν πέφτει στην παγίδα της μίμησης του Ξυλούρη παρόλο που 2-3 χρόνια πριν όλοι τον ανέφεραν ως ‘‘το παιδί που θυμίζει Ξυλούρη’’.Λέω ευτυχώς γιατί μόνο αν απαγκιστρωθει από αυτές τις ανούσιες συγκρίσεις θα γίνει αυτόφωτος καλλιτέχνης και θα δημιουργήσει την αμιγώς δική του ιστορία στο τραγούδι.Προς το παρόν φαίνεται να τα καταφέρνει.

    Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι πολύ καλές με επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και πολλά αξιόλογα τραγούδια άλλων δημιουργών.Στο μπλογκ μας έχουμε και μια πολύ μεγάλη θαυμάστριά του (bikaki)!

    Ο χώρος που θα τραγουδήσει το Σάββατο είναι δίπλα στη θάλασσα και προσφέρεται για συναυλία.Εκεί τραγούδησαν φέτος ο Μάλαμας,ο Θαλασσινός με τη Γ.Νέγκα και έπονται και άλλοι πολλοί(Πασχαλίδης κτλ).

    Τα λέμε fpboy!

  • ...δεν πιστεύω να σε πειράζει που σε "έκθεσα";
    ...αφού το'χεις!!!

  • Γειά σου mz.

    Φυσικά και δεν με πειράζει.Χαίρομαι που σου υπενθύμισα τη συναυλία,γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι τα ποστ που φτιάχνω με τις συναυλίες είναι παντελώς άχρηστα.Να όμως που χρησιμεύουν!Αν βρω παρέα ίσως έρθω κι εγώ στου Χαρούλη.

    Τα λέμε!

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.