"Είναι τρελός, είναι τρελός ο Πολωνός"

Ο Krzysztof Warzycha γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1964 στο Katowise της Πολωνίας. Κατά τη διαρκεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε με 2 ομάδες την Πολωνική KS Ruch Chorzów (με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας το 1989) και τον Παναθηναϊκό.


Διακρίσεις:
  • Πρωταθλήματα Πολωνίας: 1989
  • Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1990, 1991, 1995, 1996, 2004
  • Κύπελλα Ελλάδας: 1991, 1993, 1994, 1995, 2004
  • Σούπερ Καπ: 1993, 1994
  • Πρώτος σκόρερ του Πολωνικού πρωταθλήματος: 1989
  • Πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος: 1994, 1995, 1998
  • Δεύτερος σκόρερ όλων εποχών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με 244 τέρματα
  • Πρώτος σκόρερ όλων εποχών του Παναθηναϊκού με 244 τέρματα
  • Στη θέση 47 της λίστας The World's 304 most successful Top Division Goal Scorers of all time
  • Δεύτερος στη λίστα με του μεγαλύτερους σκόρερ εν ενεργεία το 2004 πίσω από τον Ρομάριο



Στον Παναθηναϊκό τον έφερε τον Δεκέμβριο του 1989 ο Γιώργος "Καπετάνιος" Βαρδινογιάννης μαζί με άλλον ένα μεγάλο Πολωνό τον Γιόζεφ Βάντσικ (τους είχε προτείνει ο Kazimir Gorski ). Έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή σε ένα ματς με την ΑΕΚ (0-0) και στο επόμενο εναντίον του Απόλλων Αθηνών στο γήπεδο της Ριζούπολης θα βάλει το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ποιος να ήξερε τότε πως μετά από 8 χρόνια στο ίδιο γήπεδο αυτός ο περίεργος Πολωνός με το παλιομοδίτικο μουστάκι θα γινόταν πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τον Παναθηναϊκό. Το 1998 πήρε την Ελληνική Υπηκοότητα και έγινε και επισήμως Κριστόφ-Χρήστος Βαζέχα. Έκλεισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό το 2004,όπως αρμόζει σε ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή, δηλαδή με την κατάκτηση ενός νταμπλ. Φόρεσε 390 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, αγωνήστηκε επίσης και στην εθνική Πολωνίας (50 συμμέτοχες, 9 γκολ). Αυτή τη στιγμή είναι ο Διευθυντής των ακαδημιών της Arsenal στην Ελλάδα.

Μεγαλυτερη στιγμή στην καριερα του ηταν : 3 Απριλίου 1996, ώρα 23:27 ο ημητελικος με τον Ajax στο Amsterdam το οποιο "παγωσε" ,με εκεινο το γκολ στο 87' (που οποτε το βλεπω ή το θυμαμαι ανατρχιαζω) γραφοντας το τελικό 0-1 (το οποιο ειναι για μενα η μεγαλύτερη νίκη ελληνικής ομάδας ever). Αξίζει να σημειώθει πως ο Ajax μέχρι εκείνη τη στιγμή ηταν αήττητος για 18 σερι ευρωπαϊκου αγωνες στο γηπεδο αυτό και πως το συγκεκριμενο ματς ήταν το τελευταίο επισημο στο συγκεκριμενο γηπεδο το οποίο γκρεμιστηκε και στη θεση βρισκεται το γνωστο σε ολους μας Amsterdam Arena.


3 Απριλίου 1996, ώρα 23:27

Τωρα οτι και να πω εγώ για αυτον τον παιχτη ειναι λίγο (πολυ λίγο)
  • κλασικος σκορερ - killer
  • απιστευτη αντίληψη του γηπεδου και ειδικα του τερματος
  • τελεια κινηση χωρις την μπαλα
  • μπορουσε να βρει το τερμα απο οποιδηποτε σημειο της περιοχης και κατω απο οποίεσδηποτε συνθηκες
  • χρησιμοποιουσε εξισου καλά και το αριστερο και το δεξι πόδι
  • σπάνιο κλασικό 9αρι απο τα πολυ λίγα
Τέλος 3 video από που εμείς οι λατρεις των κλισέ λέμε "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθένουν οι νεότεροι:

1. Aφιερωμα στον Krzysztof Warzycha & Top 10 (παρουσιάζει ο λατρέμενος Μένιος Σακελλαρόπουλος )




2.Το Top 10 μόνο του χωρίς το Μένιο (για τον fubu και τον stepas)



3. "ο Βαζέχα παγώνει το Amsterdam" - 3 Απριλίου 1996, ώρα 23:27. με ήχο μονο απο το γήπεδο (φοβερό σκετη ανατρχιλα)



4 Comments »

  • Ώρες ώρες γίνεσαι άμα θες, απίστευτος...

    Με συγκίνησες βρε θάμνο... κλαψ κλαψ...

  • Κριστόφ Βαζέχα respect!Ό,τι ομάδα και να είναι κανείς δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί τον Βαζέχα ως έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα.

    Τα ποδοσφαιρικά του ταλέντα τα ξέρουμε όλοι και τα αναλύει και ο Δον Κιχώτης.Όπως τα λέει είναι...
    Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το αξεπέραστο ήθος του.Σπάνια προσωπικότητα, έκανε την Ελλάδα πατρίδα του και νομίζω του ανταποδώθηκε.Μόνη μελανή σελίδα στην ποδοσφαιρική καριέρα του η αντίδρασή του μετά από έναν χαμένο τελικό κυπέλλου που πέταξε το μετάλλιο τσατισμένος.Αν και εγώ είμαι της άποψης ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και μπορούν να τσατίζονται, χωρίς μια στιγμή αδυναμίας να χαλάει τη γενική εικόνα τους.Και αυτά που λένε διάφοροι ότι ντροπή του που πέταξε το μετάλλιο ενώπιον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλου είναι παπαριές και σεμνοτυφίες.Σιγά την προσωπικότητα και σιγά τη Δημοκρατία.Anyway

    Αν και ΠΑΟΚτζής όταν έβαλε το γκολ στο Άμστερνταμ είχα ανέβει στην πολυθρόνα με τα πόδια και χοροπηδούσα φωνάζοντας...Όπως επίσης είχα χαρεί και το γκολ που είχε βάλει στη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ(3-1 με Πάολο Σόυζα κτλ).

    Η επιλογη του από την Άρσεναλ για τις ακαδημίες της στην Ελλάδα λέει πολλά.Η Άρσεναλ είναι πρωτοπόρα στο σκάουτινγκ στις μικρές ηλικίες.

    Αυτά.

  • thanx paidia gia ta kala logia
    oso gia to ithos tou anthropou aytou ti na poume?
    ta leei ola to oti exei xeirokrotithei sxedon se ola ta gipeda pou exei peksei apo olous tous filathlous aneksartitos sillogikis protimisis
    isos tha eprepe na asxolitho kai me ayto to kommati sto afieroma
    telos panton elpizo kapoia stigmi na ton ksanado ston panathinaiko

  • ta sxolia einai apla perita pistevw

Λίστα ιστολογίων

Powered by Blogger. Theme: TheBuckmaker, Kredit online, Tyrol. Converted by Wordpress To Blogger for WP Blogger Themes. Sponsored by iBlogtoBlog.